Bekijk volle/desktop versie : Propagandafilm??



12-07-2005, 14:34

Citaat door Barcelona:
'Nieuwe film Spielberg goed voor imago Israël'
Uitgegeven op 12 juli 2005 om 12:56 uur

(Novum) - De nieuwe film van Steven Spielberg is goed voor het imago van Israël. Dat zegt de Israëlische actrice Gila Almagor tegen persbureau Reuters. De productie van de film is nog maar net begonnen en de film zorgt nu al voor controverse. In de film wordt het verhaal verteld van leden van de Israëlische inlichtingendienst Mossad die eropuit worden gestuurd om wraak te nemen voor de vermoorde Israëliërs op de Olympische Spelen van 1972 in München.


Volgens de 65-jarige Almagor is het verhaal gebaseerd op het boek 'Vengeance', dat gaat over de executie van tien verantwoordelijk gehouden Palestijnen. Omdat het verhaal vanuit een Israëlisch oogpunt wordt verteld, denkt Almagor dat er meer begrip komt voor de Israëlische zaak. Almagor speelt de moeder van een van de Mossad-leden. Ze denkt ook dat het de bedoeling is geweest van Spielberg om op te komen voor Israël.

Acteur Daniel Craig is het helemaal niet mee eens met de actrice. Volgens hem is de boodschap juist dat wraak nergens toe leidt. Spielberg zelf zegt dat hij met de film vanuit een 'menselijk oogpunt' aandacht wil vragen voor een 'verschrikkelijke gebeurtenis in de Israëlische geschiedenis'. "Normaliter wordt hier alleen in politieke of militaire termen over gesproken."


Barca
.

12-07-2005, 14:41


En de Joden hebben MJA in hun greep ....ook goed voor imago voor Israel.

12-07-2005, 14:43
Die Jood Spielberg is waarschijnlijk een lid van de Mossad. Waarschijnlijk hoort hij bij die gangstergroep in het onderdeel Propaganda.

Die criminele moordlustige, zwaar onmenselijke Mossad kakkerlakken hebben één doel dat is het vernietigen van alles wat niet Joods is.

Die smerige Zionisten zijn zwaar locko, moorden willen ze rechtvaardigen. Dan noemen ze zichzelf democratisch….damn.

Waarom heeft het Westen het niet door?

12-07-2005, 15:07
Ben dol op de films van Spielberg. Jood of geen jood, het maakt mij niets uit.