Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : is videocamera toegestaanPagina's : [1] 2

manalltje
16-03-2003, 08:33


salaam alaikom, Is het eigenlijk wel toegestaan om te filmen , hiermee bedoel ik je kinderen (bij een uitstapje ofzo). wa alaikom salaam wa rahmatoelah wa barakatoe

Liloesh
16-03-2003, 08:48
Waarom niet?? ik denk van wel...dit is wel mijn mening , ik weet niet hoe het in de Islam wordt gezegd.

Jemal2002
17-03-2003, 17:46
Origineel gepost door manalltje salaam alaikom, Is het eigenlijk wel toegestaan om te filmen , hiermee bedoel ik je kinderen (bij een uitstapje ofzo). wa alaikom salaam wa rahmatoelah wa barakatoe goede vraag :confused:

appelsap
17-03-2003, 17:48
:D met een goeie camera wel ja :D

ayla18
04-03-2005, 21:15


Natuurlijk is het wel toegestaan!! Hoezo niet dan?? Waarom zou het haram zijn om je eigen kinderen te filmen met een camera??

Eliette_Nina
04-03-2005, 21:28
Als men nieuwsuitzendingen kan zien waarin mensen het nieuws voorlezen al toegestaan is, waarom zou men dan je eigen kinderen niet kunnen filmen? Het is toegestaan.

Lella_Roosje
04-03-2005, 21:32
Ik zou maar niet zo snel roepen dat het is toegestaan! Als foto`s al haraam zijn, dan zijn video-opnames dat ook.. Ik zal zodalijk een hadith hierover plaatsen..

Lella_Roosje
04-03-2005, 21:35
Ibn 'Abbaas, (moge Allah tevreden met hem en zijn vader zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) heeft gezegd: "Elke maker van afbeeldingen zal in het Vuur verblijven, en voor elke afbeelding die hij heeft gemaakt, zal er (ook) een ziel voor hem (de maker van afbeeldingen) worden gemaakt, die bestraft wordt in het Vuur" Ibn 'Abbaas zei: "Als je dat echt wil doen (het maken van afbeeldingen) doe het dan van bomen en andere objecten zonder ziel." (Sahih Moeslim, 3/1871) Tussen de overleveringen die vermelden dat het maken van zulke afbeeldingen haraam zijn, zit ook de hadeeth van Ibn 'Abaas (moge Allah tevreden met hem zijn), hij zei: Ik hoorde de boodschapper van Allah (vrede en zegening van Allah zij met hem) zeggen: "Degene die een afbeelding maakt in deze wereld, zal gevraagd worden om er leven in te blazen op de Dag Der Opstanding en dit zal hij nooit kunnen." Hij (Ibn 'Abbaas) vertelde ook dat de boodschapper van Allah (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft gezegd: "Elke maker van afbeeldingen zal in het hellevuur zijn en elke afbeelding die hij gemaakt heeft zal tot hem verschijnen en zal hem laten lijden in de Hel." Ibn Abbaas (moge Allah hem genadig zijn) heeft ook gezegd: "Als je per se een afbeelding wilt maken, beeld dan bomen en andere dingen af die geen ziel hebben." (overgeleverd door Al-Boekhari en Moeslim) De hadith van Ibn 'Abbaas (moge Allah's tevredenheid met vader en zoon zijn) zei: "De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: 'Engelen betreden geen huis waar een hond bevindt en geen huis waar een foto ligt'" (Boekharie en Moesliem).

hafsa_imzouren
06-03-2005, 14:45
Aselaam oe3laikom warahmatoellah wabarakatoehoe, Wat kunnen mensen toch veel spreken uit EIGEN begeertes, soubganAllah!! Wilde ik even kwijt........ Aselaam oe3laikom warahmatoellah wabarakatoehoe, Je moslimzuster!

Eliette_Nina
06-03-2005, 15:46
Ibn 'Abbaas, (moge Allah tevreden met hem en zijn vader zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) heeft gezegd: "Elke maker van afbeeldingen zal in het Vuur verblijven, en voor elke afbeelding die hij heeft gemaakt, zal er (ook) een ziel voor hem (de maker van afbeeldingen) worden gemaakt, die bestraft wordt in het Vuur" Ibn 'Abbaas zei: "Als je dat echt wil doen (het maken van afbeeldingen) doe het dan van bomen en andere objecten zonder ziel." (Sahih Moeslim, 3/1871) Tussen de overleveringen die vermelden dat het maken van zulke afbeeldingen haraam zijn, zit ook de hadeeth van Ibn 'Abaas (moge Allah tevreden met hem zijn), hij zei: Ik hoorde de boodschapper van Allah (vrede en zegening van Allah zij met hem) zeggen: "Degene die een afbeelding maakt in deze wereld, zal gevraagd worden om er leven in te blazen op de Dag Der Opstanding en dit zal hij nooit kunnen." Hij (Ibn 'Abbaas) vertelde ook dat de boodschapper van Allah (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft gezegd: "Elke maker van afbeeldingen zal in het hellevuur zijn en elke afbeelding die hij gemaakt heeft zal tot hem verschijnen en zal hem laten lijden in de Hel." Ibn Abbaas (moge Allah hem genadig zijn) heeft ook gezegd: "Als je per se een afbeelding wilt maken, beeld dan bomen en andere dingen af die geen ziel hebben." (overgeleverd door Al-Boekhari en Moeslim) De hadith van Ibn 'Abbaas (moge Allah's tevredenheid met vader en zoon zijn) zei: "De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: 'Engelen betreden geen huis waar een hond bevindt en geen huis waar een foto ligt'" (Boekharie en Moesliem). U zegt het zelf afbeeldingen , maar door een schepsel van allah swt te filmen maak je geen afbeeldingen aangezien het een levensechte persoon is én schepsel van allah swt. Schilderijen maken met afbeeldingen van personen of levende wezens is echter niet toegestaan, maar drie-dimensionele dingen of échte personen echter wel aangezien het om schepping van allah is en er is dan niks af te beelden.

dromer
06-03-2005, 16:02
de hadith die je aanhaalt valt in mijn perspectief geheel buiten context. ten eerste die hadith geeft aan dat je geen afbeeldingen mag maken zoals elite zei, dit is dus een schepsel maken met eigen handen en iets filmen is geen creactie, het is simpelweg licht vastleggen op een stukje hout, dat je later terug kan zien om je herinderingen op te frissen. en die hadith slaat op idolisering je mag geen schilderij of beeld maken en ernaar lopen gapen en er duur sprijsje aan hangen of zelf aanbidden zoals ze dat in sommige landen doen. ps ik vind dat wij moslims dingen moeilijker maken dan ze zijn waardoor veel mensen er een afkeer van krijgen zels moslims. en we moeten niet zo geneigd zijn alles te verbieden, wat heeft dat voor zin, is dat de islam; zoek zoveel mogelijk dingen die niet mogen?

Lella_Roosje
06-03-2005, 19:01
Ibn 'Abbaas, (moge Allah tevreden met hem en zijn vader zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) heeft gezegd: " Elke maker van afbeeldingen zal in het Vuur verblijven , en voor elke afbeelding die hij heeft gemaakt, zal er (ook) een ziel voor hem (de maker van afbeeldingen) worden gemaakt, die bestraft wordt in het Vuur" Ibn 'Abbaas zei: "Als je dat echt wil doen (het maken van afbeeldingen) doe het dan van bomen en andere objecten zonder ziel." (Sahih Moeslim, 3/1871) De hadith van Ibn 'Abbaas (moge Allah's tevredenheid met vader en zoon zijn) zei: "De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: 'Engelen betreden geen huis waar een hond bevindt en geen huis waar een foto ligt'" (Boekharie en Moesliem). de hadith die je aanhaalt valt in mijn perspectief geheel buiten context. ten eerste die hadith geeft aan dat je geen afbeeldingen mag maken zoals elite zei, dit is dus een schepsel maken met eigen handen en iets filmen is geen creactie, het is simpelweg licht vastleggen op een stukje hout, dat je later terug kan zien om je herinderingen op te frissen. en die hadith slaat op idolisering je mag geen schilderij of beeld maken en ernaar lopen gapen en er duur sprijsje aan hangen of zelf aanbidden zoals ze dat in sommige landen doen. ps ik vind dat wij moslims dingen moeilijker maken dan ze zijn waardoor veel mensen er een afkeer van krijgen zels moslims. en we moeten niet zo geneigd zijn alles te verbieden, wat heeft dat voor zin, is dat de islam; zoek zoveel mogelijk dingen die niet mogen? Of je nou zelf een persoon (=schepsel van Allah) schildert of fotografeert/filmt, je hebt zelf een afbeelding/afdruk van iets/iemand gemaakt. En zoals je in m`n vorige bericht kon lezen, is dat niet toegestaan. Daarbij is de volgende hadith meer dan overtuigend dat (makers van) afbeeldingen/foto`s (met een ziel) haraam is. De hadith van Ibn 'Abbaas (moge Allah's tevredenheid met vader en zoon zijn) zei: "De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: 'Engelen betreden geen huis waar een hond bevindt en geen huis waar een foto ligt'" (Boekharie en Moesliem). Nee, ik zoek niet naar zoveel mogelijke haraam dingen, maar als ik iets 'verkeerds' tegenkom of men heeft een vraagje over iets, zal ik deze vraag zo goed mogelijk beantwoorden. * Moge Allah Subhana wa Ta`ala mij vergeven als ik iets verkeerds heb gezegd.. Ameen!

Lella_Roosje
06-03-2005, 19:02


U zegt het zelf afbeeldingen , maar door een schepsel van allah swt te filmen maak je geen afbeeldingen aangezien het een levensechte persoon is én schepsel van allah swt. Schilderijen maken met afbeeldingen van personen of levende wezens is echter niet toegestaan, maar drie-dimensionele dingen of échte personen echter wel aangezien het om schepping van allah is en er is dan niks af te beelden. Is een foto dan geen afbeelding?

Eliette_Nina
06-03-2005, 19:12
Is een foto dan geen afbeelding? afbeelding betekent "iets namaken NAbootsen". Een schepsel fotograferen of filmen bootst je allah swt niet na, aangezien Hij zelf die persoon gemaakt heeft.

Lella_Roosje
06-03-2005, 19:20
afbeelding betekent "iets namaken NAbootsen". Een schepsel fotograferen of filmen bootst je allah swt niet na, aangezien Hij zelf die persoon gemaakt heeft. Je bootst Allah Subhana wa Ta`ala niet aan, maar je maakt degene (met een ziel) wel na (d.m.v. een foto/schilderij en dergelijke). En dat is waar het allemaal om gaat..


Pagina's : [1] 2