Bekijk volle/desktop versie : Wanneer de Jihad omwille van Amerika is..



Pagina's : [1] 2

17-06-2005, 10:50
Door de Shaykh Nâsir Al-Fahd (moge Allâh zijn vrijlating bespoedigen)




In Naam van Allâh de Barmhartige de Genadevolle



Alle Lof is aan Allâh en moge de Vrede en Zegeningen met de Boodschapper van Allah zijn .

Maar verder:

wij hebben onlangs het nieuws gehoord over de Jihâd , en de toename van het gewapend verzet tegen de Kruisvaarders in het Land van de Twee Rivieren (al-‘irâq) . Hieropvolgend kwamen wij te weten over de houding van het land dat bekend staat als Saudi-arabië aangaande dit verzet , en hun criminalisering van elk steun aan dit verzet.

En in dit document wens ik niet de bewijzen uiteen te zetten voor de wetgeving betreffende deze Jihâd en de ondersteuning daarvan , want dit is een hele andere kwestie . Liever wil ik de hypocrisie van deze staat blootleggen door het geven van een vlugge vergelijking tussen haar houding aangaande de vorige Afghaanse Jihâd tegen de Russen en de huidige Jihâd in ‘Irâq en Afghânistân tegen de Amerikanen.



ten eerste:

De Russen kwamen met een grote militaire campagne, waarin zij ( enkel ) de landen van de Afghânen beoogden en zij installeerden een regering die onderdanig was aan hen. Echter, de Amerikanen zij genkoemn met een grote militaire campagne waarin zij zich richten op het land van de Afghânen evenals het land van ‘Irâq en zij installeerden daar degenen die onderdanig zijn aan hen , en de Saoedische regering heeft de regering van de Russen in Afghânistân niet erkend, maar het erkende wel de regeringen die Amerika in Afghânistân en ‘Irâq heeft geplaatst .

Ten tweede:

De Saoedische regering moedigde de Afghâanse Mujâhidîn aan en steunde hen materieel en moreel, terwijl het de Mujâhidîn in ‘Irâq afschilderd als misdadigers en waarschuwt tegen het steunen van hen. Zij maakten het steunverlenen aan hen een misdaad ,zelfs wanneer deze steun eenvoudig uit Qunoot en smeekbede voor hen bestond!!!

ten Derde:

De Saoedische regering moedigde de Mashâyikh en de geleerden aan om de Afghâanse Jihâd te steunen en om ten gunste daarvan fatâwâ uit te brengen, terwijl het nu elke fatwâ aangaande de Jihâd in ‘Irâq heeft verboden. Erger nog het heeft de geleerden aangezet vonnissen uit te vaardigen die het misdadig maken en enig deelname daarin verbiedt.

Ten Vierde:

De Saoedische regering hielp de jeugd om naar de Jihâd in Afghânistân te gaan en verlichtte hun (financieel) lasten voor 75%, terwijl het ( de mensen ) verbied om naar de Jihâd in ‘Irâq te gaan en wie dit doet en valt in hun klauwen, dan is zijn bestemming de duisternis van de gevangenis!

ten Vijfde:

De Saoedische regering ontving de leiders van de Jihâd in Afghânistân en stond toe dat zij lezingen in hun land gaven, terwijl zij zich nu voegen bij de Kruisvaarders in hun jacht naar de leiders van de Jihad in Irak .


En de uiteindelijke conclusie van deze vlugge vergelijking is dat toen de Jihâd in Afghânistân tegen de vijanden van Amerika was en diens belangen, deze volgens de Saoedische regering werd beschouwd als Jihâd omwille van Allâh ...en de Mashâyikh werden toegestaan vonnissen uit te brengen en het materieel en moreel te ondersteunen. Iedereen van de jeugd die eraan deelnam kon rekenen op hulp die zijn toestand daar zou vergemakkelijken en er werd naar hem verwezen als een Mujâhid !

En nu de Jihâd in Afghânistân en ‘Irâq tegen Amerika is en tegen de belangen van Amerika is het 'terrorisme' en 'extremisme' en worden diens mensen opgejaagd en gedood. En iedereen die hen steunt met een fatwâ of met geld wordt gevangengenomen - laat staan degenen die hen steunen met mankracht – en het is voor de geleerden niet toegestaan om fatâwâ aangaande het uit te brengen. Eerder is het tegendeel het geval : zij moeten vonnissen uitbrengen om iemand te verbieden naar ‘Irâq te gaan en dat de acties die daar plaats vinden ‘daden van terrorisme' zijn en geen Jihâd.

Dus de zaak is heel helder , namelijk: dat deze (Saoedische staat) niets weet van Jihâd of iets anders voor het belang van Allâh. Het kent enkel de Jihâd voor het belang van Amerika. Dus hetgeen de Kruisvaarders toestaan , staan zij toe en steunen het; en wat de Kruisvaarders niet toestaan, dan staan zij dit ook niet toe.

En Allâh is in controle van Zijn Zaken, zelfs wanneer de ongelovigen daar afkeer van hebben.

25-12-2005, 16:15


Moge Allah u belonen voor deze nuttige topic.

25-12-2005, 16:29
Dat d8 ik al wel, thanx voor de info

25-12-2005, 16:52
mooi gezegd

25-12-2005, 16:53


xwaarschuwt voor fatwa's van selefiepubs.com en dergelijke

25-12-2005, 17:08
Pas sowieso op voor de Arabische vooraanstaanden:


[9:97] The Arabs are the worst in disbelief and hypocrisy, and the most likely to ignore the laws that GOD has revealed to His messenger.
GOD is Omniscient, Most Wise.


25-12-2005, 19:21
Staat dat echt in de Koran over de Arabieren?

Welke arabieren worden ermee bedoeld dan?

25-12-2005, 19:36
Let niet new daddy missdriouch, hij is koraniet.

Gelooft alleen in de koran.


De arabíeren in die vers , zijn de arabieren van de Jahilliyah.

De profeet ( vrede zij met hem ) was ook een arabier uit een vooraanstaande familie.


Wa salaamu alaikum.

25-12-2005, 20:00
al-a3raab= de bedoeïenen (ahl albadw)

er is een verschil tussen 'al-a3raab' en 'al3arab'

25-12-2005, 20:19

Citaat door Aboe_mundhir:
Let niet new daddy missdriouch, hij is koraniet.
Wat geeft jou het recht om mij in een groepering onder te verdelen?
Omdat jij jezelf in een groepering onderverdeelt, betekent niet dat iedereen dat moet...


Citaat:
Gelooft alleen in de koran.
Zoals dat moet van God.
Ik gehoorzaam God en de boodschapper, en geloof niet in verzonnen leugens.
Als jij beweert dat hadieths ook gehoorzaamd dienen te worden (ondanks dat ze niet van de profeet afkomstig zijn), hoe verklaar je dan dat in meerder hadieths-sahih staat dat 12 sahaba moenafiqien waren? Ik neem aan dat je weet dat sahaba voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de overlevering van hadieths....

En wat als mensen als Bukhari, Tirmidhi, Abu Daoud enz. nooit op het idee waren gekomen om verhalen over de profeet te verzamelen? En wat als de geleerden na hun geen geloofswetten hadden onttrokken aan de hadieths?


Citaat:
De arabieren in die vers , zijn de arabieren van de Jahilliyah.
Als je bedoelt de Arabieren uit de onwetendheid, dan geldt dit nog steeds voor de meeste Arabieren, gezien de meesten onwetend zijn.
En waarom denk je dat jij het recht heb om te beweren dat dit vers niet meer geldig is? Waarom denk je dat het betrekking heeft op een andere tijd? Als je zulke conclusies trekt zonder basis in de Koran, ben je echt slecht bezig...


Citaat:
De profeet ( vrede zij met hem ) was ook een arabier uit een vooraanstaande familie.
De profeet was een gelovige, die niemand aanbidde dan God. Dit staat duidelijk in de Koran, waardoor het vers geen betrekking op de profeet kan hebben.
Over de familie van de profeet kan ik echter geen uitspraken doen. Wat wel zeker is, is dat Abu Lahb in ieder geval in de hel zal branden.

Verder staat er in het vers dat de Arabieren HET ERGST zijn in ongeloof en hypocrisie. God zegt het, het is een feit.

Dat het volk "Arabieren" het ergste zijn in ongeloof en hypocrisie, betekent niet dat ELKE Arabier ongelovig is en hypocriet. Het Arabische volk in het algemeen is wel het ergst in ongeloof en hypocrisie. Zo zijn wij Arabieren het volk dat het laatste geopenbaarde Boek neergezonden heeft gekregen, de Koran. God en de boodschapper bevelen ons in niets buiten het Boek te geloven, maar ondanks deze duidelijke instructies hebben vele Arabieren hun geloof vervuild met leugens over de profeet. Daarbij beweren zij zelfs volgelingen van de profeet te zijn, dit toont hun hypocrisie en ongeloof in God's Woord. Als zij werkelijk volgelingen van de profeet waren, zouden zij niet in leugens over hem geloven.

25-12-2005, 20:21

Citaat door almaghribi:
al-a3raab= de bedoeïenen (ahl albadw)

er is een verschil tussen 'al-a3raab' en 'al3arab'
Dat wordt natuurlijk beweerd door de ongelovige, hypocriete Arabieren...

25-12-2005, 20:33

Citaat door Aboe_mundhir:
Let niet new daddy missdriouch, hij is koraniet.

Gelooft alleen in de koran.


De arabieren in die vers , zijn de arabieren van de Jahilliyah.

De profeet ( vrede zij met hem ) was ook een arabier uit een vooraanstaande familie.


Wa salaamu alaikum.
P.S. Elders op dit forum wordt op grond van hadieth beweerd dat de ouders van de profeet in de hel zijn.

Ik accepteer zulke hadieths natuurlijk niet zomaar als waarheid, maar zo zie je maar hoe slecht het gesteld is met de Arabieren.
Zulke verhalen die via vele overleveraars doorgegeven zijn, zonder dat God de betrouwbaarheid ervan garandeert, worden sneller door Arabieren geaccepteerd dan duidelijke Koranverzen.

Hier gaan de meeste Arabieren de mist in; ze denken dat hadieths werkelijk van de profeet afkomstig zijn, en dat het boek van Bukhari op de Koran na het meest betrouwbare boek is...

HOE KAN EEN BOEK VAN BUKHARI AFKOMSTIG ZIJN VAN DE PROFEET???

Kortom, het is niets dan de Waarheid dat Arabieren het ergst zijn in ongeloof en hypocrisie, EN HET MEEST WAARSCHIJNLIJK OM DE WETTEN DIE GOD AAN DE BOODSCHAPPER NEERGEZONDEN HEEFT, TE NEGEREN.

DAT is precies wat nu gebeurt.
De Koran wordt genegeerd, leugens worden gehoorzaamd.

25-12-2005, 20:58



Citaat door newdaddy:
Dat wordt natuurlijk beweerd door de ongelovige, hypocriete Arabieren...
jij bedoelt daar zeker de mufassirien mee he?

en waarom heb je niet de hieropvolgende aayaat geplaatst, o jij die beweert de qoraan te volgen??

Juist jah!!! omdat Allah in de aayaat daarop onderscheid maakt tussen de a3raab, die onderscheid wil jij niet maken..

qaala ta3aala:


Interpetatie van de betekenis:

98. Er zijn onder de woestijn-Arabieren, die hetgeen zij weggeven als boete beschouwen en wachten dat er rampspoed over u komt. Op hen zal echter de rampspoed rusten. En Allah is Alhorend, Alwetend.

99. En er zijn onder de woestijn-Arabieren, die in Allah en de laatste Dag geloven en die hetgeen zij weggeven als middelen beschouwen tot Allah's nabijheid en tot de zegeningen van de profeet. Ziet toe! Het is stellig voor hen een middel tot Zijn nabijheid. Allah zal hen weldra tot Zijn barmhartigheid toelaten. Allah is Vergevensgezind, Genadevol.


wa qoel jaa2al7aqqoe wa zahaqa lbaatil, inna lbaatila kaana zahoeqa

25-12-2005, 21:14

Citaat door almaghribi:
jij bedoelt daar zeker de mufassirien mee he?
Maakt mij niet uit wie beweert dat a3raab bedouinen betekent.
Het is maar al te duidelijk dat 'A3raab' Arabieren betekent.
En het is natuurlijk logisch dat als in de Koran wordt neergezonden dat de Arabieren het ergst zijn in ongeloof en hypocrisie, de ongelovige en hypocriete Arabieren beweren dat zij dat helemaal niet zijn...

Bovendien, jij noemt de naam 'mufassirien', als zijnde uitleggers van de Koran.
Waar haalden deze mensen hun uitleg van de Koran vandaan?
Is de Koran niet een uiteenzetting van alle dingen?
Is het Woord van God niet compleet, in waarheid en rechtvaardigheid?


Citaat:
en waarom heb je niet de hieropvolgende aayaat geplaatst, o jij die beweert de qoraan te volgen??

Juist jah!!! omdat Allah in de aayaat daarop onderscheid maakt tussen de a3raab, die onderscheid wil jij niet maken..
Wat bedoel je met onderscheid tussen a3raab?






[9:97] The Arabs are the worst in disbelief and hypocrisy, and the most likely to ignore the laws that GOD has revealed to His messenger.
GOD is Omniscient, Most Wise.
[9:98] Some Arabs consider their spending (in the cause of God) to be a loss, and even wait in anticipation that a disaster may hit you.
It is they who will incur the worst disaster. GOD is Hearer, Omniscient.
[9:99] Other Arabs do believe in GOD and the Last Day, and consider their spending to be a means towards GOD, and a means of supporting the messenger.
Indeed, it will bring them nearer; GOD will admit them into His mercy.
GOD is Forgiver, Most Merciful.
[9:100] As for the early vanguards who immigrated (Muhajerin), and the supporters who gave them refuge (Ansar) and those who followed them in righteousness, GOD is pleased with them, and they are pleased with Him.
He has prepared for them gardens with flowing streams, wherein they abide forever. This is the greatest triumph.
[9:101] Among the Arabs around you, there are hypocrites.
Also, among the city dwellers, there are those who are accustomed to hypocrisy.
You do not know them, but we know them.
We will double the retribution for them, then they end up committed to a terrible retribution.

Ik heb nergens beweerd dat GEEN enkele Arabier gelovig is...
Feit is dat Arabieren het ergst zijn in ongeloof en hypocrisie.
Ze bevonden zich zelfs om de profeet heen, zonder dat hij wist wie het waren.

09-01-2006, 12:39
wa lilahi lhamd

Pagina's : [1] 2