Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Vissalades



tetouania2011
14-03-2003, 14:27


Wie kent er lekkere recepten voor vissalades??

noel33
15-03-2003, 18:08
Ja da's effe kijken Ik weet een tonijnsalade. benodigdheden zijn: dressing; MAROKAANSE AZIJN LICHTE OLIJFOLIE EEN SNUFJE ZOUT ZELF VOEG ER VERSE BIESLOOK AAN TOE, MAAR HOEFT NIET SJALOTTEN 2 A 3 STENGELS dit even laten intrekken IJSBERGSLA OF TURKSE SLA BLIKJE TONIJN OP WATER GROENE OLIJFEN EN TOMAAT EVT 1 GEKOOKTE EI De sla wassen en in grove parten verdelen in een grote schaal en vermengen met de dressing. Daarna op een bord verdelen en vervolgens het uitgelekte blikje tonijn in grove parten over de salade verdelen. Ter versiering de olijven, tomaatpartjes en gekookte ei verdelen. Eet smakelijk P.s. het is een bijgerecht

XmaghrabiaX
17-03-2003, 13:50
hee noel, die salade maak ik ook, alleen doe ik er geen olijfolie (te machtig)in maar zonnebloemolie. en ik voeg er ook nog mais(uit blik) bij....het smaakt ongeveer als de tonijnsalade van de MAC ;)

noel33
21-03-2003, 14:55
ja je kunt natuurlijk altijd varieeren maar ik ga dat ook een proberen ik weet er nog wel eentje maar ik neem aan dat er voor wisky-saus nog vervanging is? Goeie lijfspreuk heb je onder je topic staan

Sardina
22-03-2003, 14:18


Ik ken wel een heerlijke tonijn-rijst salade, en ook een heerlijk andere vissalade met garnaaltjes, surimi, en tonijn. hmmmm smikkelen

halima180
23-03-2003, 23:43
sardina kan je m misschien hierop zetten ?alvast bedankt

Sardina
26-03-2003, 12:25
Ok Halima180, hier komt ie dan: Tonijn-rijstsalade: Ingredienten - basmati rijst - tonijn (liefst die je bij de marokkaan kan kopen, zo'n blikje uit spanje) - cocktailaugurkjes ( in rondjes snijden) - mais - olie van de tonijn - sla-olie - zout Alles vermengen. Gemengde Salade met garnaaltjes en surimi; Ingredienten: - eikenbladsla met rucola ( verpakt bij de AH) - pijnboompitten - maiskorrel - fetakaas in kleine blokjes - surimibolletjes (tekoop bij de AH) - komkommer (in halve rondjes snijden) - zilveruitjes (door de helft) - krieltjes (door de helft) - zwarte olijven zonder pit (door de helft) - ei ( in kleine stukjes snijden) - zout - cocktailaugurkjes (in rondjes snijden) - croutons (kaassmaak, te koop bij de AH speciaal voor salade) - dressing (smaak 'italiaanse kruiden', tekoop bij de AH in zo'n zakje waar 3 zakjes in zitten, 1 zo'n zakje moet je vermengen met 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie, staat op de achterkant. dus je maakt van dat zakje zelf dressing) Voor de garnering: - roze garnaaltjes - tonijn (in olie, uitgelekt) - slasaus (lijkt op mayonaise) - ei geraspt (aan de kleine rasp) - maiskorreltjes De ingredienten allemaal met elkaar vermengen en op het eind de dressing er doorheen gooien. Als je de salade hebt opgedient in bordjes, doe je boven op het midden van de salade een kloddertje slasaus en aan de ene kant doe je een paar garnaaltjes en aan de andere kant wat tonijn en in het midden dus bovenop de slasaus doe je wat maiskorrels. Daarna rasp je er wat ei op. Aardappel-visssalade: Ingredienten: - aardappelblokjes - roze garnaaltjes (naar wens door midden snijden) - surimibolletjes ( tekoop bij de AH) - tonijn in olie (olie ook nodig, tonijn met een vork fijnmaken) - maiskorreltjes - zilveruitjes - cocktailaugurkjes (in rondjes snijden) - ei ( aan de grote rasp raspen) - bieslook, heel fijn snijden - zout - sla-olie (heel klein beetje) Dressing: - slasaus (die op mayo lijkt) - dressing (smaak 'italiaanse kruiden', tekoop bij de AH in zo'n zakje waar 3 zakjes in zitten, 1 zo'n zakje moet je vermengen met 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie, staat op de achterkant. dus je maakt van dat zakje zelf dressing) De ingredienten meng je weer allemaal met elkaar ook de sla-olie, heel klein beetje want we gaan er straks nog dressing in doen, en de olie van de tonijn voeg je ook toe. Dan voeg je bij die dressing die je net zelf hebt aangemaakt (dat zakje dus) daar voeg je sla-saus toe. Goed vermengen en als het goed is, heb je op het eind sla-saus met kruiden erdoorheen. Deze saus doe je door de salade, goed vermengen, en naar wens zout toevoegen. Nou smakelijk eten en wie dit heeft uitgeprobeerd, laat me weten hoe het heeft gesmaakt!

halima180
26-03-2003, 23:48
sardina je bent een schat harstikke bedankt.

Meditel22
30-03-2003, 15:31
Origineel gepost door Sardina Ok Halima180, hier komt ie dan: Tonijn-rijstsalade: Ingredienten - basmati rijst - tonijn (liefst die je bij de marokkaan kan kopen, zo'n blikje uit spanje) - cocktailaugurkjes ( in rondjes snijden) - mais - olie van de tonijn - sla-olie - zout Alles vermengen. Gemengde Salade met garnaaltjes en surimi; Ingredienten: - eikenbladsla met rucola ( verpakt bij de AH) - pijnboompitten - maiskorrel - fetakaas in kleine blokjes - surimibolletjes (tekoop bij de AH) - komkommer (in halve rondjes snijden) - zilveruitjes (door de helft) - krieltjes (door de helft) - zwarte olijven zonder pit (door de helft) - ei ( in kleine stukjes snijden) - zout - cocktailaugurkjes (in rondjes snijden) - croutons (kaassmaak, te koop bij de AH speciaal voor salade) - dressing (smaak 'italiaanse kruiden', tekoop bij de AH in zo'n zakje waar 3 zakjes in zitten, 1 zo'n zakje moet je vermengen met 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie, staat op de achterkant. dus je maakt van dat zakje zelf dressing) Voor de garnering: - roze garnaaltjes - tonijn (in olie, uitgelekt) - slasaus (lijkt op mayonaise) - ei geraspt (aan de kleine rasp) - maiskorreltjes De ingredienten allemaal met elkaar vermengen en op het eind de dressing er doorheen gooien. Als je de salade hebt opgedient in bordjes, doe je boven op het midden van de salade een kloddertje slasaus en aan de ene kant doe je een paar garnaaltjes en aan de andere kant wat tonijn en in het midden dus bovenop de slasaus doe je wat maiskorrels. Daarna rasp je er wat ei op. Aardappel-visssalade: Ingredienten: - aardappelblokjes - roze garnaaltjes (naar wens door midden snijden) - surimibolletjes ( tekoop bij de AH) - tonijn in olie (olie ook nodig, tonijn met een vork fijnmaken) - maiskorreltjes - zilveruitjes - cocktailaugurkjes (in rondjes snijden) - ei ( aan de grote rasp raspen) - bieslook, heel fijn snijden - zout - sla-olie (heel klein beetje) Dressing: - slasaus (die op mayo lijkt) - dressing (smaak 'italiaanse kruiden', tekoop bij de AH in zo'n zakje waar 3 zakjes in zitten, 1 zo'n zakje moet je vermengen met 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie, staat op de achterkant. dus je maakt van dat zakje zelf dressing) De ingredienten meng je weer allemaal met elkaar ook de sla-olie, heel klein beetje want we gaan er straks nog dressing in doen, en de olie van de tonijn voeg je ook toe. Dan voeg je bij die dressing die je net zelf hebt aangemaakt (dat zakje dus) daar voeg je sla-saus toe. Goed vermengen en als het goed is, heb je op het eind sla-saus met kruiden erdoorheen. Deze saus doe je door de salade, goed vermengen, en naar wens zout toevoegen. Nou smakelijk eten en wie dit heeft uitgeprobeerd, laat me weten hoe het heeft gesmaakt! :Iluvu: ik ben dol op vis hihihihi waajaaw ik krijg nu wel honger ervan :(

wafa_armani
01-04-2003, 09:45
Origineel gepost door PUNJABI sardina jij hebt een leuke naam!!!!!!! hahaahahahah waarom maak je geen salade met sardien eh? :lol: :lol: :lol: ;) :p

kellie
07-04-2003, 17:04
Hier een recept van garnalen-aardappelsalade!! Garnalen-aardappelsalade Benodigdheden 200g garnalen. 4 kleine gaargekookte aardappelen 4 kleine tomaatjes 1 teentje knoflook 150g sla 1 citroen ½ theelepel suiker 1 theelepel mosterd 1 eetlepel fijngehakte dille (vers of uit de diepvries) zout versgemalen peper 4 eetlepels olijfolie Bereidingswijze Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Was en droog de veldsla. Snijd van de citroen 4 dunne plakjes en pers de rest uit. Meng het citroensap met de suiker en de mosterd. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de knoflook, de dille, wat zout, wat peper en de olijfolie toe en roer er een gladde dressing van. Meng de plakjes aardappel, de partjes tomaat en de garnalen. Giet de dressing erover en hussel de salade losjes om. Verdeel de veldsla over 4 bordjes en schep de garnalen-aardappelsalade erop. Garneer de bordjes met de plakjes citroen