Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : StuitbevallingJohanna
15-06-2005, 16:17


Ik ben nu 37 weken en 2 dagen zwanger en heb vandaag te horen gekregen dat het toch een stuitbevalling gaat worden. Nou mag ik kiezen tussen een gewone bevallingen of een keizersnee. Wie heeft hier ook ervaring mee.

marjam1983
15-06-2005, 16:47
Hoi meid, Ik heb hier geen ervaring mee. Maar als ik in jou schoenen stond zou ik voor de keizersnede gaan. Me tante heeft 2 keizersnede in 2 jaar tijd gehad en beviel haar hamdoullah wel. Als het keizersnede wordt, wanneer gaan ze de baby inchaAllah halen?

tangia21
15-06-2005, 16:48
ik ken iemand die voor een stuitbevalling koos, en ze had spijt!

lilchakir
15-06-2005, 16:51
Ik ben nu 37 weken en 2 dagen zwanger en heb vandaag te horen gekregen dat het toch een stuitbevalling gaat worden. Nou mag ik kiezen tussen een gewone bevallingen of een keizersnee. Wie heeft hier ook ervaring mee. inscha-allah zal de baby zich als nog gaan draaien. ik he bhet elhamdoulilah. zelf nog nooit meegemaakt. maar het lijkt me wel eng. zelf heb ik wel eens gehoord dat babys zich uit eindelijk wel hebben gedraaid. en hopelijk gaat dat bij jou ook gebeuren. je kunt een beetje denk ik ook zelf de baby draaien met je hand. maar daar moet je het maar aan de verloskundige vragen wellicht kunnen je die daar wat over vertellen.

Marisah
15-06-2005, 17:48


Je hebt in een ziekenhuis in Amsterdam een speciaal vrouwtje die 'm kan proberen te draaien... dat zou ik eerst proberen... tja... beide niet echt lekker lijkt me.. maar een keizersnee zou ik echt proberen te vermijden... je bent dan echt een tijd out, terwijl je kan proberen gewoon te bevallen en als dat niet lukt altijd nog een keizersnee doen... maar dan moet je dat wel goed afspreken met de artsen in het ziekenhuis, dat je het zelf kan aangeven van nu is het genoeg. M.

missberkane
15-06-2005, 18:50
Mijn derde zoon is via stuitligging gekomen. Dit was echter een volkomen verrassing. Ik had 10 cm ontsluiting en mocht gaan persen ,komt er opeens een voetje uit :maf2: Er ontstond even paniek maar onder goede begeleiding van de dokter is het goed gekomen. Maar als ik het van te voren had geweten dan had ik voor een keizersnee gekozen. Hij heeft het erg benauwd gehad en het was zo'n paniekgedoe dat is niet fijn.

boyengirl
15-06-2005, 19:18
ik heb van 2 vriendinnen mee gemaakt dat ze het hebben om gedraaid en als ze dan gaan bevallen licht het nog niet goed zit een schoudertje dwars als het je eerste is zou ik zeker voor keizersnee kiezen als je al een keer eerder bent bevallen dan zou ik voor de normaalen bevalling kiezen je moet doen wat je gevoel zegt veel succes dat alles goed mag gaan inschallah ma3a salama

Johanna
16-06-2005, 16:10
Je hebt in een ziekenhuis in Amsterdam een speciaal vrouwtje die 'm kan proberen te draaien... dat zou ik eerst proberen... tja... beide niet echt lekker lijkt me.. maar een keizersnee zou ik echt proberen te vermijden... je bent dan echt een tijd out, terwijl je kan proberen gewoon te bevallen en als dat niet lukt altijd nog een keizersnee doen... maar dan moet je dat wel goed afspreken met de artsen in het ziekenhuis, dat je het zelf kan aangeven van nu is het genoeg. M. Helaas is het niet mogelijk om te draaien, omdat mijn buikwand te sterk zou zijn en inmiddels is de kleine ook iets ingedaald. Het ziekenhuis heeft de voorkeur voor een gewone bevalling maar mocht dat niet lukken kunnen ze op het alle laatste moment als nog een keizersnede doen. Ze zeggen dat het mogelijk is via de normale weg , maar de vraag is of ik het aankan. Volgens de laatste echo weegt de kleine ongeveer 7 pond en wanneer die op zich laat wachten kan de baby bij de geboorte 8 pond gaan wegen. Met in mijn achterhoofd dat mijn zwangerschapsverlof afloopt op 28 september denk ik toch te gaan kiezen voor een gewone bevalling maar eigenlijk laat ik de keuze over aan allah. Na een moeilijke zwangerschapsperiode moet ik dit ook wel aankunnen.

ceuta
16-06-2005, 16:56
Meidvraag het eens aan tetouania25 volgens mij had ze het ook!

tatouania_025
16-06-2005, 17:05
Meidvraag het eens aan tetouania25 volgens mij had ze het ook! Ik stond twee maanden geleden ook voor zo´n keuze en heb uiteidelijk voor een normale bevalling gekozen omdat het al mijn derde kindje was en de eerste twee bevallingen hadden zeg maar plaats gemaakt dus de baby kon er wel doorheen de weeen enzo waren gewoon hetzelfde als een normale bevalling alleen bij de persdrang mag je bij een stuitbevalling niet meepersen dat is het enige nadeel omdat het zo moeilijk is om de perdrang tegen te houden. Maar ik zou zeggen ga op je gevoel af want een keizersnee is toch een buikoperatie en het is wel je eerste kindje. Misschien kan je een bekkenmeting laten doen dan kunnen ze zien of je bekken breed genoeg zijn voor de baby. Je bevalt in een ziekenhuis dus je bent in goede handen als ze zien dat een normale bevalling op een of ander manier niet lukt kunnen ze altijd een keizersnee doen. Allah ie 3awn enallah ie 3tik wakfa sehla.

ZA3TAR
16-06-2005, 17:09
Helaas is het niet mogelijk om te draaien, omdat mijn buikwand te sterk zou zijn en inmiddels is de kleine ook iets ingedaald. Het ziekenhuis heeft de voorkeur voor een gewone bevalling maar mocht dat niet lukken kunnen ze op het alle laatste moment als nog een keizersnede doen. Ze zeggen dat het mogelijk is via de normale weg , maar de vraag is of ik het aankan. Volgens de laatste echo weegt de kleine ongeveer 7 pond en wanneer die op zich laat wachten kan de baby bij de geboorte 8 pond gaan wegen. Met in mijn achterhoofd dat mijn zwangerschapsverlof afloopt op 28 september denk ik toch te gaan kiezen voor een gewone bevalling maar eigenlijk laat ik de keuze over aan allah. Na een moeilijke zwangerschapsperiode moet ik dit ook wel aankunnen. in het ZH is altijd bij een stuistliging de voorkeur aan een normale bevalling.. maar de kans is zo groot dat je toch eindigt op een opratietafel... ik ken een vrouw die bevallen was van een baby die in een stuitliging lag en doordat eerst de beentje eruit kwam lukte het niet verder waardoor ze gingen trekken en nu is het babytje verlambt.. ik wil je niet bang maken maar in het ziekenhuis vertellen ze nooit wat de risico s zijn... en 8 pond tbarke allah is niet niets he, sowieso voor een normale bevalling met een kindje van boven de 5 pond moeten er fotos gemaakt worden van jou rug om te kijken of je het aan kunt of niet!!! een keizersnee is ook geen pretje maar wel meer kans op een goede einde!! gheer incha Allah

tatouania_025
16-06-2005, 17:21
hier heb je wat sites waar alles staat over stuitbevallling en keizersnede heb ik in ieder geval veel aan gehad en jij misschien ook insaalah maar maak je niet druk komt goed insaallah ik maakte me ook veelste druk ik sliep zelfs niet omdat ik niet wist wat ik moest doen maar doe rustig aan en denk vooral aan wat je zelf wil en niet teveel naar meningen van andere luisteren want daar word je alleen maar gek van. Lees deze folders en dan moet je gewoon met je man en je gyneocoloog bespreken wat voor jou het beste is en zet al je fragen wat je hierover hebt op papier en stel ze aan je gyneocoloog. http://www.nvog.nl/files/keizersnede.pdf http://www.nvog.nl/files/stuitligging.pdf

tatouania_025
16-06-2005, 17:22


oh ja doe salat al istighara helpt ook