Bekijk volle/desktop versie : Duiven..



10-06-2005, 18:48
Weet iemand hoe ik dat moet klaarmaken...

10-06-2005, 18:49


Eet jij dat?!

10-06-2005, 18:50
Ja is lekker hoor...

Maar nu wil weten hoe ik het klaar moet maken....wat ik van binnen er uit moet halen.

11-06-2005, 19:34
ieuwww dat meen je toch niet?

22-06-2005, 12:15


Gevulde duifjes met amandelen

Hartig-zoete duivenschotel uit Marokko.


Ingrediënten:
4 schoongemaakte duifjes 2 eetlepels olijfolie 500 g amandelen 15 gekonfijte dadels 100 g boter 5 eetlepels vloeibare honing 1/2 koffielepel versgeraspte gemberwortel 1/2 kofiielepel kaneel 1 pijpje kaneel 2 eetlepels oranjebloesemwater 2 eetlepels olijfolie zout en peper van de molen

Hulpmiddelen: kookpan,koekenpan

Voorbereiding:
De amandelen 2 minuten in kokend water dompelen. Onder koud water laten schrikken zodat ze gemakkelijk pellen. De helft van de amandelen in een keukenmachine mengen met 80 g boter, 5 ontpitte dadels, 1 eetlepel honing, peper en zout, kaneel, het oranjebloesemwater en de geraspte gember.

Bereidingswijze:
De duifjes met deze vulling vullen en snel aanbraden in olijfolie. Het pijpje kaneel en 1 dl water toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. De kookpan afdekken en de duifjes 20 minuten laten sudderen. Regelmatig bedruipen met het kookvocht. De rest van de honing aan het kookvocht toevoegen. De duifjes geregeld met de saus blijven overgieten. De overige amandelen in 20 g boter goudgeel bakken. De amandelen en de rest van de dadels toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen.

22-06-2005, 14:09
Van al hoceima rose

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=8668156&postcount=1869