Bekijk volle/desktop versie : eet je een hapje mee???



03-06-2005, 09:09
gegrilde keftas

Benodigdheden voor 4 personen

600 g lamsgehakt, 1 ui geraspt, 1 el paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, ¼ tl kaneel, ¼ tl cayennepeper, 1 bosje koriander gehakt, paar muntblaadjes gehakt, 2 el water, 2 el olijfolie, 1 ei losgeklopt, zout en peper, zout en komijn gemengd.

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten, behalve de met zout gemengde komijn, en kneed er een homogene massa van (dit duurt ca. 15 min.). Zet het mengsel 1 uur in de koelkast. Verwarm de grill of barbecue. Maak van het gehakt platte 'koekjes' van 5 cm doorsnee en 2 cm dik. Grill ze of leg ze op de barbecue en bak elke kant een paar minuten. Bestrooi de koekjes het mengsel van zout en komijn en serveer ze.

http://www.mzine.nl/pictures/recepten/keftas.gif

03-06-2005, 09:11


Rghaif (Gefrituurde gistkoekjes)

Voorbereiding:
Het deeg voor deze koekjes wordt op dezelfde manier gemaakt als bladerdeeg, maar dan zonder boter. Het wordt uitgerold en opgevouwen om het luchtig te maken.

Benodigdheden voor 4 personen

450 g bloem, 1 el gedroogde gist, 1 ei, losgeklopt, ca 3 dl water, olie, om in te frituren, boter en honing

Roer de bloem, de gist en het ei door elkaar en giet al roerend het water erbij. Klop het deeg tot een Gladde. Zachte, kleverige massa en kneed het vervolgens in ca. 20 min. Stevig en elastisch.

Bereidingswijze

Smeer uw handen in met olie en verdeel het deeg in 16-20 balletjes ter grootte van een pruim. Maak op een met olie ingevet oppervlak van de balletjes rechthoeken van ca. 25 x 22,5 cm. Probeer ervoor te zorgen dat het deeg niet scheurt en overal even dun is. Vouw de uiteinden naar binnen, zodat ze elkaar in het midden raken. Keer het deeg een kwartslag en vouw de uiteinden weer naar binnen. Maak zo een rechthoek van 15 x 10 cm. Verhit een laagje olie en frituur er een rghaif in tot hij uitzet en de onderkant goudbruin is. Draai hem om en frituur de andere kant ca. 1 min. Serveer hem warm met boter en honing.

http://www.mzine.nl/pictures/recepten/gistkoekjes.gif

03-06-2005, 09:12
Gegrilde sardientjes met tomatensaus

Voor de marinade

1 teentje knoflook, 2 tl geroosterde korianderzaadjes, 1 gedroogde rode peper zonder zaadjes, fijn gemalen, geraspte schil en sap van 1 limoen.

Voor de tomatensaus

4 el olijfolie, 4 Lente-uitjes, alleen het witte deel, fijngehakt, sap van 1 limoen, 225 gr tomaten, ontveld, zonder zaadjes, fijngehakt, 1 halve zongedroogde tomaat, fijngehakt, Gedroogde rode peper, zonder zaad, fijngehakt, 3 el gehakte verse koriander
Voor 4 personen

16 verse sardines, takje koriander en schijfjes limoen als garnering.

Bereidingswijze

Verwijder met de achterkant van een mes de schubben van de sardines. Begin bij de staart en werk naar de kop toe. Knip met een schaar de vinnen af en knip de buikholte open. Verwijder de ingewanden, spoel de vis goed af en dep hem droog met keukenpapier. Leg de sardines in een ondiepe aardewerken schaal. Maal de knoflook en de korianderzaadjes met een mespunt zout en de gedroogde rode peper fijn in een vijzel. Voeg limoensap en -schil toe en roer er geleidelijk de olie door. Giet de marinade (2 of3 keer omkeren). Meng de ingrediënten voor de tomatensaus door elkaar. Haal de sardines uit de marinade (marinade bewaren) en leg elke kant 2-3 minuten onder de grill. Bedruip ze regelmatig met de marinade. Garneer de visjes met koriandertakjes en schijfjes limoen.

http://www.mzine.nl/pictures/recepten/gegrildesardientjes.gif