Bekijk volle/desktop versie : bidden met blote voeten voor de vrouw...



01-06-2005, 19:00
mag je als vrouwzijnde bidden met je blote voeten?

alvast bedankt...en alleen antwoord met een daliel en in het nederlands! dus niet die engels teksten!

01-06-2005, 22:18


as salaam alaikoem

Ik weet dat ik moet bidden met bedekte voeten, want je mag alleen je handen en het gezicht onbedekt laten, dus voeten ook bedekt!

ma3a salama oegtie ilham

01-06-2005, 22:38
ja dat is mij ook pas geleden verteld tijdens een lezing...
Het gebed is niet geldig zonder sokken...

01-06-2005, 23:23
Vrouwen die hun Handen en Voeten tijdens het Gebed onbedekt laten


Vraag:

“Wat is de regelgeving betreffende het onbedekt laten van de handen en voeten van de vrouw tijdens het gebed, gegeven dat zij niet in de aanwezigheid van mannen is, maar alleen is in haar huis?”

Antwoord:
“De welbekende opinie van de Hanbalies is dat een vrije, volwassen vrouw zichzelf helemaal moet bedekken, met uitzondering van haar gezicht, tijdens het gebed. Gebaseerd op dat is het niet toegestaan voor haar om haar handen en voeten onbedekt te laten. Veel geleerden zeggen dat het is toegestaan voor de vrouw om haar gezicht en handen onbedekt te laten. Het is het veiligst voor een vrouw dat alles te vermijden. Echter, ervan uitgaande dat zij dat onbedekt liet en zij vraagt daarover, dan moet een persoon niet zo vrijpostig zijn om haar te vragen haar gebeden te herhalen.”

Shaych Mohammed Ibn Saalih al-‘Othaymien

Vertaald door: Umm Abdurrahmaan
Bron: Fataawa al-Mar.ah
















De regel betreffende het Bedekken van de Handen en Voeten van de vrouw tijdens het gebed

Vraag:

”Wat is de regelgeving betreffende het bedekken van de handen en voeten tijdens het gebed? Is het verplicht voor een vrouw, of is het toegestaan voor haar om haar voeten en handen onbedekt te laten, in het bijzonder wanneer er geen niet-verwante mannen in haar nabijheid zijn, of als zij in het gezelschap van een groep vrouwen is?”

Antwoord:

”Wat het gezicht betreft is het Soennah voor haar om deze niet te bedekken tijdens het gebed wanneer er geen niet-verwante mannen in haar nabijheid zijn. Wat de voeten betreft is het verplicht voor haar deze te bedekken volgens de meerderheid van de geleerden. Sommige geleerden staan het toe dat de voeten onbedekt zijn, maar de meerderheid zegt dat het verboden is om ze onbedekt te laten en daarom moet ze haar voeten bedekken.

Aboe Dawoed heeft overgeleverd dat Oem Salama werd gevraagd over een vrouw die met een hoofdbedekking en een lang kledingstuk bad en zij zei daarover:

“Het kan geen kwaad, zolang het lange kledingstuk het bovenste van haar voeten bedekt.”


Het bedekken van de voeten is dus beter en het veiligste onder alle omstandigheden. Wat de handen betreft, dan is deze situatie simpeler. Als zij ze onbedekt laat dan kan dat geen kwaad. Als zij ze bedekt dan kan dat geen kwaad. Sommige geleerden zeggen dat het beter is om ze te bedekken.

En van Allaah komt leiding naar het juiste pad.”

Shaych Abdoel-‘Aziez Ibn Baaz

Vertaald door: Umm Abdurrahmaan
Bron: Fataawa al-Mar.ah