Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe Israëlische regering keurt bouw Joodse nederzettingen goed



25-06-2021, 17:55
De nieuwe coalitieregering in Israël keurde woensdag een project goed voor de bouw van 31 nieuwe gebouwen in illegale Joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever.





Het is de eerste keer dat de door premier Naftali Bennet geleide regering illegale bouw op de bezette Westelijke Jordaanoever goedkeurt.

Onder de goedgekeurde gebouwen bevinden zich een winkelcentrum en twee synagogen. De planningscommissie heeft het project onderzocht alvorens de bouw werd goedgekeurd, meldden lokale media.

Er zijn meer dan 250 illegale Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, die Israël in 1967 bezette. Volgens het internationaal recht worden alle Joodse nederzettingen in de bezette gebieden als illegaal beschouwd.

Meer dan 400.000 Joodse kolonisten die in de nederzettingen wonen bemoeilijken het leven van Palestijnen die onder bezetting op de Westelijke Jordaanoever leven.

De Israëlische politie begon de invallen van de kolonisten in 2003 toe te staan, ondanks herhaalde veroordelingen van de Islamic Endowment Department in Jeruzalem.