Bekijk volle/desktop versie : VN Veiligheidsraad vraagt wapenstilstand Gaza niet te schenden



22-05-2021, 20:25
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vraagt Israël en verzetsbeweging Hamas om het staakt-het-vuren niet te schenden.



De twee partijen dienen alle voorwaarden na te leven om de afspraak die vrijdag werd gemaakt in stand te houden.

"De leden van de Veiligheidsraad zijn blij met de wapenstilstand en erkennen de belangrijke rol van Egypte en andere landen in de regio tijdens het bemiddelen", staat in een verklaring die werd goedgekeurd door de Verenigde Staten nadat een alinea werd geschrapt waarin het geweld van de afgelopen dagen werd afgekeurd.

De VS zijn een belangrijke bondgenoot van de bezetter Israël en hielden tijdens de luchtaanvallen op de Gazastrook meerdere verklaringen tegen, volgens diplomaten vanwege een alinea waarin Israël werd opgeroepen te stoppen met het koloniseren van Palestijnse gebieden.

Het door Egypte bemiddelde staakt-het-vuren trad in de vroege uren van vrijdag in werking na 11 dagen van meedogenloze Israëlische bombardementen op de belegerde enclave en duizenden raketten die door Hamas op Israël werden gelanceerd. Vrijdagmiddag leek het erop dat het staakt-het-vuren op losse schroeven stond. Er ontstonden spanningen in het bezette Oost-Jeruzalem nadat de Israëlische militaire politie het terrein van de Al-Aqsa-moskee bestormde en na het vrijdaggebed traangas op Palestijnen afvuurden.

Getuigen in het Al-Aqsa-complex melden dat na het vrijdaggebed veel Palestijnen op het terrein verbleven om de wapenstilstand tussen Hamas en de Israëlische bezetter te vieren.

De Al-Aqsa-moskee is voor Palestijnse verzetsbewegingen een "rode-draad". Een hoge Hamas-functionaris waarschuwde vrijdagochtend nog dat zijn groep nog steeds "de hand op de trekker" heeft. Ezzat al-Reshiq zei in Doha tegen persbureau Reuters dat Hamas eist dat de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem wordt beschermd.

De Israëlische bestorming van het heilige complex was begin mei de aanleiding voor de escalatie van het geweld en resulteerde in raketaanvallen van en naar de Gazastrook.

"Het is een noodzaak dat er direct humanitaire hulp naar de Palestijnse bevolking gaat en vooral in de Gazastrook", aldus de Veiligheidsraad. In de Gazastrook zijn honderden gebouwen verwoest en duizenden gebouwen beschadigd door Israëlische bombardementen.

In het gebied zijn volgens de autoriteiten 232 Palestijnen door de Israëliërs gedood, waaronder 65 kinderen.

23-05-2021, 08:21


Als Israël zich nou aan zijn afspraken houdt met het doel dat ze zeggen bereikt te hebben. Maar je weet het maar nooit met hun, maar dat geldt ook voor de Palestenen. Er kan elk moment zomaar weer iets over komen vliegen.

23-05-2021, 09:25
isr-pal is satanische HOAX. Beide overheden willen eeuwige oorlog. Wanneer Israel morgen 200.000 Palestijnen doodschiet en ze het niet willen. Dan horen jij en ik er helemaal niks over. Misschien 40 jaar later als “conspiracy”

En palestijnse economie is een bedel-economie. Die kneuzen vangen miljarden per jaar gratis geld, geld dat ze nooit zelf kunnen maken want ze kunnen niks, zijn zwaar corrupt en er is niks anders te doen dan bakstenen bakken. Kansloos in vrede, rijk in misere.

Allemaal bij design. Verdelen van onze aandacht dmv van hoaxes: slavernij/rascisme, het klimaat, de jooden etc etc all FAKE. Het leidt af en neemt onze eenheid weg om het fascisme hier in Nederland te vernietigen. Als weldenkend mens heb je helemaal geen business te vechten voor andermans mensenrechten, wanneer jezelf onder mensenrechtenschendingen leeft in eigen land.

Dat is dom, dat zwakzinnig en precies wat satan wil. Stop emoties te geven aan zaken waar je niks van weet en die alleen maar een psy-op zijn of ego-voeding. Jouw misplaatste tranen en emoties voeden de fake-reality, maken het “echt “gebeurd, voeden de duivel die deze fake-reality creeert. Wanneer je meehuilt, ben je een servant van Satan.

Allemaal een HOAX, want rothschild Jude bezitten het ANP en de enige concurrent. Dus deze oorlog is FAKE, en dient als verdeel en heers tactiek. Ieder die partij kiest zet zichzelf compleet voor schut. Want de keuze die je hebt als fatsoenlijke meehuilend mensch is die tussen.

Een moorddadig beestachtig islamitisch regime of voor een moorddadig beestachtig joods regime. (Sabatean-Franks, idd die van het achterhuis-hoaxje )

http://https://drieboertjes.home.blog/2020/10/24/och-anne/

23-05-2021, 09:47
iblis moet verbannen worden

http://https://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5771939&p=134981635&viewfull=1#po st134981635

23-05-2021, 10:27


Israel:


23-05-2021, 20:46
VN Veiligheidsraad is niet serieus te nemen. Ze zijn er niet voor de veiligheid van onderdrukten. Zie alleen de VS die alle resoluties blokkeerde wanneer het israhel terror geweld betreft. Ook al schenden die terror zionisten internationaal recht en geneefse conventies.

25-05-2021, 08:50

Citaat door niarab:
Laat ze maar elkaar afmaken, das zijn maar arab ieren.
Hun bloed is niets waard. Arab ieren zijn gelijk kanonnevoer. Ara bieren zijn allang geen moslims meer. Overal dode arabs, hamdoulillah
barbaren uitspraak