Bekijk volle/desktop versie : Politie gaat uit van één verdachte, geen aanwijzingen voor terreur



22-05-2021, 04:25
Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat bij de steekpartij in Amsterdam sprake is van een terroristisch motief.





Wel worden alle opties vooralsnog opengehouden, meldt de Driehoek Amsterdam, waarin de gemeente, justitie en politie bij elkaar zitten.

De politie gaat er verder van uit dat één persoon de vijf mensen heeft gestoken in de wijk De Pijp. Van hen is er een overleden. De aangehouden verdachte is een man van 29 jaar uit Amstelveen.

De Amsterdamse driehoek laat weten in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar te hebben gesproken over de steekincidenten en het lopende onderzoek. In de loop van zaterdag zal de driehoek met meer informatie komen.

De driehoek betuigt "medeleven aan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer en wenst de gewonden een spoedig herstel en sterkte voor al hun naasten".

De gemeente zal de komende tijd de sentimenten en eventuele onrust in De Pijp goed in de gaten houden en er wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

22-05-2021, 11:04


Geen terrorist? Dus het was een blanke?

23-05-2021, 23:05
Het was een blanke man uit Amstelveen. Dus dan is hij verward. Is het een kleurling dan is het een terrorist. Twee maten gemeten al sinds .....