Bekijk volle/desktop versie : Israël staakt bombardementen Gazastrook



20-05-2021, 21:34
Israël stopt met het bombarderen van Palestijnen in de Gazastrook.



Premier Netanyahu en zijn veiligheidschefs hebben donderdagavond volgens Israëlische media na anderhalve week met veel geweld besloten tot een staakt-het-vuren. Dat moet om 01.00 uur (Nederlandse tijd) ingaan.

Verzetsbeweging Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, laat de wapens naar verwachting ook zwijgen. Egypte, dat in nauw contact staat met de verzetsbeweging Hamas, kan volgens bronnen garanderen dat er geen raketten meer worden afgevuurd vanuit de Gazastrook.

In de kleine strook land met 2 miljoen inwoners zijn in tien dagen van beschietingen en bombardementen meer dan 230 Palestijnse doden (waaronder 65 kinderen) en 1500 gewonden gevallen. Meer dan 75.000 Palestijnen zijn op de vlucht geslagen voor het Israëlische terreur.

De aanleiding voor de recente vijandelijkheden was de dreigende uitzetting van Palestijnse huishoudens uit hun huizen in de Arabische wijk Sheikh Jarrah in bezet Oost-Jeruzalem. Hun woningen zouden dan zoals vaker in de bezette gebieden in bezit komen van Joodse kolonisten.

De Palestijnen kwamen in opstand tegen de geplande uitzetting en Israël bestormde daarop meermaals de Al-Aqsa-moskee, zoals Israël wel vaker doet als de Palestijnen in opstand komen. Het bezettingsleger vuurde flitsgranaten, rubberen kogels en stinkdierwater op ongewapende Palestijnen. De onrust is uitgelopen van protesten tot raketaanvallen van en naar de Gazastrook.

Het Israëlische bezettingsleger bombardeerde burgerdoelen, waaronder flatgebouwen en scholen. Zo werd vorige week doelbewust het gebouw getroffen met daarin kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press (AP) en nieuwszender al-Jazeera.

Ook het gebouw van het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid, meerdere ziekenhuizen en de Qatarese Rode Halve Maan werden niet gespaard.

20-05-2021, 22:00


Netanyahu wordt premier ,Hamas krijgt geld voor de wederopbouw. En de arme mens heeft pak slaag gekregen .met andere woorden de bevolking heeft afgezien.

20-05-2021, 22:07
De wapenstilstand is alleen om medische hulp binnen te laten daarna gaat het gewoon verder de bezeting is nog steeds van kracht en de jihad tegen de terrorzionisten gaat gewoon door.

21-05-2021, 02:07
Sherif a vieze seculiere Arabier ,als Iran geen raketten en blauwdrukken van wapens had gegeven zou Israel niet stoppen, hun raketten reiken telaviv, de joden hebben schrik gekregen

21-05-2021, 02:09


Alleen Iran helpt, en de niet arabische moslims, shabab van somalier hebben gezegd, gee8ons de weg en wij komen er aan,maar ook Pakistaanse en Indonesische moslims, maar jullie seculiere Arabieren, slaap verder