Bekijk volle/desktop versie : 100 migranten probeerden tevergeefs Melilla binnen te komen



20-05-2021, 11:44
Honderd immigranten probeerden in de nacht van woensdag op donderdag tevergeefs Melilla binnen te komen.



"Omstreeks 01.15 uur probeerde een groep van bijna 100 mensen van Marokkaanse afkomst Melilla te betreden", meldt de lokale overheid van Melilla in een verklaring.


De migranten probeerden de Spaanse enclave te betreden door het metershoge hekwerk te beklimmen. "Dankzij de snelle interventie van de politie en de actieve medewerking van de Marokkaanse veiligheidstroepen kon de poging worden verijdeld", leest de verklaring. Volgens het stadsbestuur vielen er geen gewonden, ook zaten ditmaal geen minderjarigen of vrouwen in de groep.

De migratiepoging van vannacht is slechts één van de vele pogingen die migranten de afgelopen dagen waagden om het Spaanse grondgebied te bereiken. Sinds maandag zijn meer dan 8.000 migranten er in geslaagd de oversteek te maken.


Ceuta en Melilla zijn de enige twee landsgrenzen tussen Afrika en de Europese Unie. De enclaves zijn afgerasterd, maar eromheen bivakkeren talrijke migranten die proberen daar Spanje en de EU binnen te dringen zonder de Middellandse Zee over te hoeven steken.

In Ceuta konden migranten zwemmend of lopend naar het Spaanse stuk kust. Marokko heeft wrijvingen met Spanje en zou de bestorming van de enclave oogluikend hebben toegestaan nadat Madrid besloot de gezochte separatistenleider en mensenrechtenschender Brahim Ghali met open armen te ontvangen.