Bekijk volle/desktop versie : Hamas heeft meer en betere wapens dan eerder, maar de IJzeren Koepel omzeilen lukt no



20-05-2021, 10:17

[FONT=Times New Roman]

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Over hoeveel raketten de Palestijnen in Gaza precies beschikken, is niet duidelijk. Voor de strijd ontbrandde, liepen de schattingen uiteen van zo’n 15 duizend tot het dubbele. Sinds de laatste Gaza-oorlog in 2014 hebben de Palestijnen hun rakettenarsenaal ook verbeterd. De tijd is voorbij dat Hamas en andere strijders afhankelijk waren van de smokkel van voornamelijk Iraanse raketten. Volgens het Israëlische leger en de inlichtingendiensten is er nu in Gaza een levendige ‘raketindustrie’ ontstaan, met technische hulp van Teheran. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah, een belangrijke bondgenoot van Hamas, bevestigde dit eind vorig jaar in een interview met een Arabische zender.

‘Het meeste wat nu aanwezig is in Gaza, van de productie van raketten tot de technologie, werd door Palestijnse groepen verkregen in samenwerking met Al Quds’, aldus Nasrallah, doelend op de tak van de Iraanse Revolutionaire Garde die bewegingen in het buitenland militair bijstaat. Beschikte Hamas al over veel gesmokkelde Iraanse Fajr-raketten, die doelen tot op 75 kilometer kunnen treffen, nu zou het arsenaal volgens Israël en militaire deskundigen aanzienlijk diverser zijn.

Hamas claimt zelfs dat het een van de nieuwste raketten, de in Gaza geproduceerde SH85, vorige week te hebben gebruikt bij een aanval op de luchthaven van Tel Aviv. Een andere raket met een bereik van 120 kilometer, de A-120, zou ook zijn afgeschoten. Hamas probeerde afgelopen week de Israëliërs angst in te boezemen met een video waarin hun belangrijkste raket, de Ayyash, gereed wordt gemaakt voor een lancering.

Deze raket heeft volgens de beweging een bereik van 250 kilometer, genoeg om elk deel van Israël te treffen. Hamas zegt dat de Ayyash vorige week werd gebruikt, maar Israël heeft dit niet bevestigd. Mahmoud Mardawi, een vroegere leider van de militaire tak van Hamas, bevestigde tegen de Arabische nieuwssite Al-Monitor dat de strijdgroep nu meer zelfgemaakte raketten inzet en vergeleken met 2014 een groter arsenaal heeft. Mardawi: ‘Dit stelde ons in staat om een groot aantal raketten in een paar minuten af te vuren.’

[FONT=Arial Black]Lanceerinrichtingen[/FONT]
Het op grote schaal afvuren van raketten maakt de Palestijnse groepen ook kwetsbaar voor ontdekking door Israël. Met onder andere drones houdt het Israëlische leger klokje rond Gaza in de gaten, op zoek naar lanceerinrichtingen, tunnels en strijders die zelfs met Russische Kornet-antitankraketten langs de grens proberen toe te slaan. De Israëlische luchtmacht probeert met precisiewapens, zoals de Amerikaanse GBU-39, ondergrondse lanceerinrichtingen en tunnels uit te schakelen. Deze kleine ‘bunker buster’-bom kan doordringen tot bijna een meter gewapend beton.

Ook worden JDAM’s ingezet, een aanvankelijk ‘domme bom’ die is omgebouwd tot een precisiewapen, en Amerikaanse hightechbommen die door diverse etages gaan voor ze ontploffen. Net als in voorgaande conflicten met Hamas zegt het Israëlische leger de ‘roof knock’-tactiek te gebruiken, als een gebouw wordt aangevallen, om de bewoners tijdig te waarschuwen. Via sms’jes en telefoontjes krijgen ze te horen dat ze zich tijdig uit de voeten moeten maken, zoals bij de aanval op het gebouw van persbureau AP.

Palestijnse burgers negeerden in voorgaande conflicten deze waarschuwingen door demonstratief op het dak te gaan staan. Het leger probeert dit sindsdien te voorkomen door waarschuwingsschoten af te vuren. De Israëlische krijgsmacht, in het bijzonder de luchtmacht, publiceert nu dagelijks video’s en foto’s die moeten aantonen dat alles in het werk wordt gesteld om burgerdoden te voorkomen. Zo is op een video, gemaakt door een gevechtsvliegtuig, te zien hoe kinderen rondlopen bij een doelwit dat moet worden aangevallen. De piloot krijgt vervolgens opdracht de missie af te blazen.[/SIZE" -->

volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hamas-heeft-meer-en-betere-wapens-dan-eerder-maar-de-ijzeren-koepel-omzeilen-lukt-nog-niet~be25e272

20-05-2021, 10:21



Citaat door Morri:
Mooi verhaal maar we lezen lekker niks en houden het bij de feiten. Leuk geprobeerd
Je mag geloven wat je wilt.

20-05-2021, 10:51
die foto is nep , zie je duidelijk ,heb het over de eerste

20-05-2021, 13:02
Zoveel leugens in een kort artikel, knap

20-05-2021, 13:45


Iron dome is zwaar kwetsbaar, dat is nu al aangetoond. Als zij de volgende keer 300 raketten in 1 keer weten af te vuur dan wordr heel Israel geroosterd.

De Israeli’s weten dit. Turken hebben al militaire assistentie gegeven aan Ben

20-05-2021, 13:46

Citaat door Terrorist:
Israël, SA, VAE en Iran spelen onder 1 hoedje. Het is gecoördineerd en afgesproken werk.

Iran is geen vijand voor ze. Dit gaat om voorbereidingen treffen voor Dajjaal. Vandaar dat ahlu sunnah moet plaatsmaken voor shia in de regio.

SA sponsort PVV zelfs, de cryptojoden zijn nog zionistischer dan joden zelf. SA nodigt aan de lopende band ayatollah’s om samen te zweren tegen ahlu sunnah.

MBS en MBZ zijn demonen.
MbZ is by far de slimste leider in MENA vind ik. Dat is mijn persoonlijke mening. En ja, het is een echte shaytan.