Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe levering Chinees vaccin aangekomen in Marokko, 2 miljoen doses



19-05-2021, 19:31
Een nieuwe zending van in totaal twee miljoen doses van het coronavaccin kwam woensdag aan op de luchthaven Mohammed V in Casablanca.



Begin vorige week kwam ook al een zending van het Chinese anticorona-middel aan in Marokko en eind vorige week werden 650.000 doses van het AstraZeneca-vaccin ontvangen, als onderdeel van het COVAX-programma.

De aankomsten van vorige week luidden de nieuwe fase van de nationale vaccinatiecampagne in, met de inenting van 45-plussers is het aantal gegadigden flink uitgebreid.

De nieuwe zending vaccins is hard nodig in Marokko. Het tempo van de vaccinatiecampagne stagneerde in maart en april doordat de voorraad uitgeput raakte.

Het land heeft in totaal 14,5 miljoen doses van twee verschillende vaccins ontvangen, inclusief de levering van vandaag. Daarmee kunnen theoretisch 7,22 miljoen burgers volledig worden gevaccineerd. Het land heeft inmiddels ​​4,67 vervolgprikken toegediend.

Door de aankomst van 4,7 miljoen vaccins in minder dan twee weken tijd kon het tempo van de vaccinatiecampagne weer worden opgevoerd. De afgelopen dagen werden dagelijks zo'n 350.000 prikken gezet.

In totaal heeft Marokko 40 miljoen doses van het Chinese vaccin besteld, door leveringsproblemen is echter minder dan een vijfde (6,5 miljoen) van het bestelde aantal ontvangen. De president van het Nationale Volkscongres van China Li Zhanshu beloofde begin april dat Marokko op korte termijn 10 miljoen doses zou ontvangen.

Sindsdien zijn in Marokko vijf miljoen doses van het Chinese vaccin bezorgd, de overige vijf miljoen worden in de komende dagen verwacht.