Bekijk volle/desktop versie : Terreurgroep Daesh eist aanslag op moskee in Kabul op



15-05-2021, 22:21
De explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul waarbij vrijdag zeker twaalf mensen omkwamen, is opgeëist door Daesh.





De terreurbeweging maakte dat bekend kort voordat een driedaagse wapenstilstand afloopt, ingesteld vanwege het einde van de ramadan.


Bij de ontploffing tijdens het vrijdaggebed kwam onder anderen de imam van de moskee om. Vijftien mensen raakten gewond. De Taliban lieten al snel weten de actie te veroordelen


De Afghaanse regering en de fundamentalistische Taliban spraken af de wapens een paar dagen te laten zwijgen terwijl Amerikaanse troepen en andere internationale militairen zich geleidelijk terugtrekken uit het land. Ondertussen verlopen vredesgesprekken erg stroperig, maar beide partijen gaven vrijdag in Qatar aan te praten over versnelling van de onderhandelingen.Ondank


de wapenstilstand kwamen sinds donderdag minstens 23 Afghanen om en raakten er bijna 40 gewond bij verschillende incidenten. Het ging niet zozeer om directe aanvallen, maar vooral om mensen die slachtoffer werden van mijnen.


Evengoed heeft het ministerie van Defensie in Kabul de Taliban ervan beschuldigd de wapenstilstand in meerdere provincies te hebben geschonden.

16-05-2021, 09:14


#Da3esh

Broeders van Najdi hellehonden cressent en iswa

16-05-2021, 09:25

Citaat door arqili:
#Da3esh

Broeders van Najdi hellehonden cressent en iswa
waar plaats je hamas hier in ?

16-05-2021, 12:04
7amas heeft haar kont verkocht aan Iran die weer ahlu sunna hebben afgeslacht in irak en syrie.

16-05-2021, 12:20



Citaat door M6iseenJood:
Gravenaanbidders, zionisten en sjieeten hebben geen moskeeën.

Is algemeen bekend.
Als 'algemeen bekend' neerkomt op jouw eigen wereldje,
dan klopt het.