Bekijk volle/desktop versie : Ramsey Nasr: Rutte bagatelliseert etnische zuiveringen Palestijnen door Israël



14-05-2021, 21:50
Dichter en acteur Ramsey Nasr heeft vrijdagavond hard uitgehaald naar demissionair premier Mark Rutte.



De kunstenaar van deels Palestijnse komaf stelt dat de premier namens Nederland etnische zuiveringen bagatelliseert. VVD-leider Rutte stelde vrijdag in een tweet dat Nederland het "recht van Israël op zelfverdediging" steunt.

Hij rept in zijn bericht met geen woord over de Palestijnen. Dat leverde een storm van kritiek op, onder meer van de linkse oppositie.

"Hoi Mark! Even een berichtje om te zeggen dat je een schoft bent - als dit tenminste alles is wat je te zeggen hebt over de verwoesting en massaslachting die in Gaza plaatsvindt", schrijft Nasr op Facebook. "Vrienden met Israël zijn is je goed recht. Etnische zuiveringen bagatelliseren is dat niet: dat heet medewerking. Groetjes, Ramsey."

Nasr is niet de enige die boos is over het bericht. Onder meer de SP, GroenLinks, DENK en BIJ1 veroordeelden de zeer eenzijdige tweet die de Rutte plaatste.

Israëlische agressie en kolonisatiedrang
De onrust in Palestina laaide vorige week vrijdag op, toen de militaire Israëlische politie buitenproportioneel en uiterst gewelddadig reageerde op Palestijnse protesten tegen de geplande uitzetting van zeker zestig Palestijnse gezinnen in bezet Oost-Jeruzalem. De Palestijnse bewoners moeten plaats maken voor Joodse kolonisten.

Israël bestormde meermaals de Al-Aqsa-moskee en vuurde flitsgranaten, rubberen kogels en stinkdierwater op ongewapende Palestijnen. De onrust is uitgelopen van protesten tot raketaanvallen van en naar de Gazastrook.

Volgens de Verenigde Naties zijn meer dan 10.000 Palestijnen verdreven uit hun huizen in de Gazastrook. Minstens 122 Palestijnen zijn door de Israëliërs vermoord, waaronder 31 kinderen.

14-05-2021, 23:14


Rutte is zelf.een tuig van de richel...een hypocriet hij is meer dan een schoft. Elke blinde kam zien wat daar in palenstina gebeurt.... Hypocriet

14-05-2021, 23:19

Citaat door Chahida:
Rutte is zelf.een tuig van de richel...een hypocriet hij is meer dan een schoft. Elke blinde kam zien wat daar in palenstina gebeurt.... Hypocriet

14-05-2021, 23:47
De wereld is niet meer stil.

15-05-2021, 01:55


Hoop dat Farid hem volgende keer aanpakt

15-05-2021, 20:00
Het is vieze arrogante klootzaak zogenaamd minister president pinnokio achterbakse klootzak is het die moet heel snel oprotten uit de cathuis en heel snel en heel Nederland is klaar met hem hufter!!!

15-05-2021, 20:10
mark rutte is de hond van netanyahu. Hij blaft veel maar bijten kan hij niet.

15-05-2021, 21:42
Van Rutte weten we al langer dat het bij hem ontbreekt aan een moreel kompas. Zie de vele leugens, Toeslagenaffaire, bonnetje van Teeven en het bagatelliseren van burgerdoden in Irak.
Maar dat hij open en bloot zich sympathiseert met terroristen, namelijk IsraHel. Dat is next level. Derhalve is dit niet mijn premier. Ik neem hier ver afstand van.....