Bekijk volle/desktop versie : Moslims in Dialoog: stem niet



16-03-2021, 02:35
http://https://www.facebook.com/hashtag/traper_nietin
Elke moslim die van plan is om te stemmen dient de informatie via hashtag #TrapEr_NietIn zorgvuldig door te nemen. Er zijn immers ondubbelzinnige bewijzen geleverd die het stemmen ten stelligste verbieden en waarmee het tot ongeloof gemarkeerd kan worden.
Geen weldenkende moslim zal het stemmen tegenover zijn Heer kunnen verantwoorden, nadat hij is geconfronteerd met de gevaren ervan. Zelfs degenen die religieuze argumenten aandragen om stemmen te legitimeren hebben we kunnen weerleggen.
Ons rest niets anders dan al onze broeders en zusters nog een laatste keer te waarschuwen tegen de gevaren van deze afgoderij. Slechts de liefde die wij voor jullie koesteren - en de wetenschap dat we niet opgewassen zijn tegen het Hellevuur - zet ons ertoe aan dit te doen.
Dit naar het voorbeeld van onze geliefde Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) toen hij zei (interpretatie van de betekenis):
“Mijn voorbeeld en het voorbeeld van de mensen is zoals dat van een man die een vuur aansteekt. Als zijn omgeving verlicht is, vallen er motten en andere insecten in het vuur. De man probeert hen tegen te houden (zodat ze niet in het vuur vallen), maar zij glippen er doorheen en vallen in het vuur.”
De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) voegt eraan toe:
“Welnu! Ik wil jullie vastgrijpen en jullie tegenhouden, maar jullie blijven volhouden en vallen erin (in het vuur).” [Al-Bukhārī - 76/490]
Onze boodschap aan degenen die we niet hebben kunnen overtuigen is het volgende:
“Wij zijn niet verantwoordelijk voor jullie en voor wat jullie naast Allāh aanbidden.” {Qs 60:04}
Moslims In Dialoog [MID]
http://https://www.facebook.com/hashtag/traper_nietin

18-03-2021, 22:21



Sommige predikers klonken de afgelopen week alsof het roeien of verzuipen was wanneer het aankwam op de verkiezingen. Als je hen zou aanhoren zou je door hun toon en hun geestdrift bijna gaan denken dat ze 40 of 50 zetels dachten binnen te halen in de Tweede Kamer.
Kijk eens naar bijgaand plaatje. Dat zijn de twee zetels van Denk op de 150 zetels in de Tweede Kamer (zoals het er nu naar uit ziet). Dit is nou de "maslaha" waarvoor we moesten gaan stemmen volgens veel predikers. Dat is nou waarom de hele pleuris uit moest breken onder de doe'aat in Nederland, waarom mensen moesten worden uitgemaakt voor "onwetenden" en "extremisten", waarom ellenlange discussies moesten volgen op internet en in de moskee. Was dat het allemaal werkelijk waard? Kijk nog eens goed naar het plaatje voordat je mijn vraag beantwoordt.
Heb ik dan niet meegedaan aan het aanzwengelen van de discussie? Jawel. Maar er is een wezenlijk verschil. Wij riepen de moslims op om als 1 Oemmah samen vast te houden aan het touw van Allah (Qoer'aan 3:103), zij riepen op vast te houden aan de touwen van alle verschillende partijen. Wij riepen op tot de tawhied van Allah en Zijn Shari'ah, zij riepen op tot "de minste van de twee kwaden".
Dit is wat democratie doet met de moslims; het zal hen verdelen over partijen, die vervolgens hun tijd, geld, mankracht en energie gaan stoppen in het promoten van hun eigen partij, iedere partij is blij met wat zij hebben (Qoer'aan 30:32), in plaats van in het promoten van eenheid, Shari'ah en tawhied. De fitnah die dat vervolgens met zich meebrengt nemen zij op de koop toe.
Nou, ga jullie gang, met jullie 2 zetels. Was dat het werkelijk waard? Even ter vergelijking, voordat je dromen een loopje met je nemen: in de Israelische Knesset zijn 17 van de 120 zetels bezet door Palestijnen, maar het inpikken van Palestijns land, het afbreken van Palestijnse huizen en het doodschieten van Palestijnse tieners gaat gewoon door. In Nederland zijn 2 van de 150 zetels bezet door een partij die voor ons op moet komen. Laten we eerlijk wezen; hun aanwezigheid of afwezigheid voegt niets toe aan de politiek.
Laat me raden: degenen die opriepen tot deelname aan de verkiezingen zullen nu roepen dat dat komt door mensen zoals ik, die niet hebben gestemd. Ik zal dan zeggen dat het vooral komt door de mensen die op Nida en PvdE hebben gestemd (of wellicht zelfs op PvdA of Groen Links), waardoor Nida en PvdE alsnog geen zetel hebben behaald, maar wel een zetel hebben weggekaapt bij Denk (alsof een zetel meer zoveel zou hebben uitgehaald).
Laten we onze handen ineen slaan om onze kennis, ons geld, onze kostbare uren, onze expertise en onze energie te steken in de da'wah naar Allah en Zijn tawhied en Shari'ah, in het vasthouden aan de Soennah, in al-walaa' wal-baraa' en meer van dat soort kernwaarden van onze religie. En laten we onze handen ineen slaan om onze positie te verbeteren, ondermeer op de manieren zoals ik die heb voorgesteld in een van mijn eerdere posts.
Bij Allah ligt onze Glorie en ons succes.
Abdul-Jabbar van de Ven
http://https://www.facebook.com/abduljabbar.vandeven.5/posts/2997644023892491

P.S. Inmiddels 3 zetels, but same shit.

19-03-2021, 01:46
Wanneer sommige niet-moslims wijzer zijn dan sommigen die claimen 'moslim' te zijn.

Jehova’s getuigen stemmen niet

Deze ideeën zijn bepalend voor hoe ze in hun dagelijks leven tegenover de rest van de wereld staan. Niet-Jehovah’s Getuigen zijn onderdeel van Satans wereld, en Getuigen moeten zo min mogelijk met hen omgaan (bijvoorbeeld buiten school- of werktijd) om ‘slechte invloeden’ te voorkomen. Hoger onderwijs wordt sterk ontmoedigd, omdat ook dit je open zou stellen voor ‘wereldse’ verleidingen en denkwijzen. Ook nemen Jehovah’s Getuigen geen deel aan de politiek, en ze stemmen zelfs niet bij verkiezingen.

Bron: http://www.queester.nl/wp/productie/explainer/6-vragen-over-jehovahs-getuigen-die-je-altijd-al-wilde-stellen/

Jehovah’s Getuigen zijn politiek neutraal om religieuze redenen, gebaseerd op wat de Bijbel leert. We doen niet aan lobbyen, stemmen niet op politieke partijen of kandidaten, en stellen ons niet kandidaat voor een regeringsfunctie.

Bron: http://https://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen/faq/politiek-neutraal/