Bekijk volle/desktop versie : Rutte: wel 'direct verantwoordelijk' voor toeslagendrama



19-01-2021, 19:42
Minister-president Mark Rutte voelt zich "uiteraard altijd direct verantwoordelijk" voor alles wat er onder zijn bewind gebeurt, dus ook voor de toeslagenaffaire waar zijn derde kabinet vorige week over viel.





"Daar zal ik nooit voor weglopen", zegt hij. Tijdens het debat over een vernietigend toeslagenrapport dat vorige maand verscheen, kreeg Rutte veel kritiek op zijn eigen rol. Die bleef tot nu toe onderbelicht, vinden veel Tweede Kamerleden. De premier zei eerder dat hij zich wel verantwoordelijk voelt, maar niet direct betrokken was bij het schandaal.

Rutte erkent opnieuw dat onder zijn bewind veel nadruk werd gelegd op de bestrijding van fraude met publieke voorzieningen. Daardoor kan bij mensen die met de uitvoering belast zijn, "onbedoeld en niet gewenst", het idee zijn ontstaan dat zij in de strijd tegen misbruik "iets meer mogen", aldus de premier.

19-01-2021, 21:10


Deze manipulatur stelt zich weer verkiesbaar in maart. Wedden dat hij weer premier wordt. Denk je nou echt dat de VVD achterban de toeslagaffaire hun wat interesseert.

20-01-2021, 10:09
En ook al die politieke partijen in de Tweede Kamer. heeft voor die wet gestemd, PVV, GL etc en nu wijzen zij naar Rutte.

In maart mag de kiezer zijn/haar mening geven.