Bekijk volle/desktop versie : FVD wil afluisterapparatuur in salafistische moskeeën



Pagina's : [1] 2 3

15-11-2020, 11:30
Forum voor Democratie wil afluisterapparatuur laten ophangen in salafistische moskeeën, als er een verdenking is van strafbare feiten. Dat zegt FVD-Kamerlid Theo Hiddema in het televisieprogramma WNL op Zondag.





Hij stelt dat er in het strafrecht "een heleboel dwangmiddelen" zijn om criminele organisaties aan te pakken, wat salafistische scholen en moskeeën volgens hem zijn.

"Zij zaaien haat en verdeeldheid tegen ongelovigen en afvalligen en dat is een misdrijf." Hiddema - voor zijn politieke carrière werkzaam als advocaat - wil dergelijke islamitische organisaties "uitroken, infiltreren en de hete adem in de nek jagen", zei hij afgelopen donderdag tijdens een debat over vrijheid van meningsuiting.

Volgens de FVD'er is er onvoldoende werk gemaakt van opsporing. "Er zijn honderden haatschooltjes, reken maar dat het daar niet pluis is. Er is nog nooit tegen een imam gezegd: nou is het welletjes, je zaait haat en we sluiten je tent. Zeg je dat wel, dan breekt de pleuris uit.

Oud-president van de Hoge Raad Geert Corstens, die ook aanwezig was in de uitzending, benadrukt dat er eerst bewijs nodig is voordat men deze maatregelen kan nemen. Ook pleit hij voor het verbieden van deze organisaties via het civiele recht.

Hiddema vindt ook dat er een aanknopingspunt moet zijn. "Maar die vind je toch zo?" Een civielrechtelijke zaak ziet hij niet zitten, "want dat duurt jaren".

Het salafisme is een fundamentalistische stroming binnen de islam die vaak geassocieerd wordt met terrorisme en de jihad. De toenmalige AIVD-baas Dick Schoof zei afgelopen februari dat salafisme geen acute dreiging voor de Nederlandse samenleving vormt.

Wel zou het gedachtegoed op de lange termijn meer voet aan de grond kunnen krijgen.

15-11-2020, 15:36


tuurlijk nederland slaat op hol sinds het incident in frankrijk. We moeten nu de moslims aanvallen want nu of nooit maar ze zijn joodse en de christelijke kerken vergeten

15-11-2020, 15:47
Door de false flag attack in Frankrijk hebben ze weer een basis gecreëerd om nog meer controle uit te oefenen op Islamtische instellingen

15-11-2020, 15:58

Citaat door Redactie:
"Zij zaaien haat en verdeeldheid tegen ongelovigen en afvalligen en dat is een misdrijf." Hiddema
Haat zaaien tegen moslims wat de FvD doet is wel toegestaan?

15-11-2020, 16:06



Citaat door Aflate:
Kun je effe moskee opnoemen waar jij naar toe gaat 'waar het er heel anders aan toe gaat'. Ik ben benieuwd.
http://https://youtu.be/AxSWVkPfVc8

15-11-2020, 16:10
Afluisterapparatuur???? Die hangen er allang !!! Die hangen er al jaren en vele bezoekers die dicht bij de bestuur zitten zijn spionnen .

Dus dit is niks nieuws

15-11-2020, 16:11
Afluisterapparatuur kun je beter ophangen bij de FvD om achter hun nazi-plannen te komen.

‘Baudet wilde fractiemedewerkers laten testen op arisch bloed’

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, wilde alle fractiemedewerkers in de Tweede Kamer laten testen op arisch bloed. Dat schrijft Chris Aalberts in het boek ‘De partij dat ben ik, de politieke beweging van Thierry Baudet’ dat vandaag verschijnt. De door Baudet uit de partij verwijderde senator Henk Otten heeft dat aan Aalberts verteld.

Het radicalisme van Baudet is dus niet nieuw, zegt Aalberts in de podcast Betrouwbare Bronnen. “Er werden in 2017 al dingen gezegd waarvan een normaal mens denkt: wakker worden, waar zijn we hier mee bezig? Hij was toen al spreker geweest op de Vlaams-nationalistische IJzerwake en hij had al gezegd dat Europa ‘dominant blank’ moet blijven.”
Chris Aalberts zegt dat er ‘onvoorstelbaar veel voorbeelden’ zijn van extremistische opvattingen in Forum voor Democratie. Toch hebben veel mensen volgens hem dit patroon nog niet door. “Ik denk niet dat de hele partij antisemitisch is, want heel veel mensen gruwen daarvan, maar ik denk wel dat een heleboel FvD’ers boter op het hoofd hebben.”

In zijn boek schrijft Aalberts dat JFvD-voorzitter en fractiemedewerker Freek Jansen de enige was die Baudet bijviel toen deze opwierp dat medewerkers op arisch bloed zouden moeten worden getest.

Ik ben terughoudend om iets antisemitisch te noemen, maar een appgroep van de jongerenafdeling kwam erin om. HP/De Tijd schreef daar al over. De rechterhand van Freek Jansen beheerde een appgroep waarin ze elkaar antisemitische berichten stuurden. Daar is een 85 pagina’s tellend document van. De mensen die erover geklaagd hebben zijn geroyeerd en Freek Jansen staat nu op plek 7 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.
Aalberts werd in de begintijd van FvD gezien als de partij-chroniqueur. Inmiddels is hij niet meer welkom, nadat hij op bijeenkomsten geïntimideerd werd door Kamerlid Theo Hiddema en door Baudet. “De sfeer is veranderd”, zegt Aalberts. “In het begin leek het heel open en was iedereen welkom. Voor Henk Otten was Baudet de ‘posterboy’ voor een partij rechts van de VVD, maar niet extreemrechts. Otten heeft altijd geprobeerd Baudet in bedwang te houden. Na zijn vertrek is de rem er af. Nu heeft Baudet alleenheerschappij.”

Bron: http://https://joop.bnnvara.nl/nieuws/baudet-wilde-fractiemedewerkers-laten-testen-op-arisch-bloed

15-11-2020, 16:24

Citaat door Abd-ELham:
En dit geloof jij? Wat een broodje aap verhaal.
Tuurlijk geloof ik het. Baudet heeft vaker racistische uitspraken gedaan.

15-11-2020, 16:34
Wat zijn dit voor facistische praktijken. Gaan we terug naar de Stasi tijd?

15-11-2020, 16:37

Citaat door Morrokito:
Wat zijn dit voor facistische praktijken. Gaan we terug naar de Stasi tijd?
Zijn ze al een tijd mee bezig onder het mom van “coronabestrijding”

15-11-2020, 16:43
Hiddema lijkt te suggereren dat hij wil dat er zonder bewijs van wat dan ook, zomaar even afgeluisterd wordt.
Dat moet je niet willen en mag niet volgens Nederlands recht, maar ja daar heeft Forum weinig boodschap aan als het aankomt op zaken waar zij wat tegen hebben.
Het doel heiligt de middelen.

15-11-2020, 17:10
Ze zouden eens afluisterapparatuur bij kamerleden moeten plaatsen als de microfoon uit gaat hoe ze over moslims denken.

15-11-2020, 19:31


Criminele organisaties zegt deze dementerende islamhater.

15-11-2020, 19:32
alsof er niet afgeluisterd wordt

15-11-2020, 20:18
Klop, klop. Goedemiddag meneer de imam, wij komen van de FvD geheime afluisterapparatuur in uw moskee installeren.

Pagina's : [1] 2 3