Bekijk volle/desktop versie : Cruises naar 'nergens' erg populair in Singapore12-10-2020, 17:08
In vijf dagen tijd hebben zeker 6000 mensen een cruisetocht naar 'nergens' geboekt in Singapore.

De rederij Genting Cruise Lines organiseert in november en december 23 cruises voor 1700 personen per boot, schrijft de Straits Times uit Singapore. Donderdag maakte The Singapore Tourism Board bekend dat er als proef cruisereizen aangeboden worden die nergens, dus in geen enkele haven, stoppen.

Sinds maart zijn er geen boten meer uitgevaren vanwege het coronavirus. De telefoon van een van de twee aanbieders, Genting Cruise Lines, staat sinds de aankondiging op roodgloeiend. De grote belangstelling overtrof de verwachtingen van de rederij.

Met het nieuwe type reizen, kunnen de aanbieders ondanks de reisbeperkingen vanwege de pandemie toch wat verdienen. Het schip zelf is de vakantiebestemming. Aan boord gelden wel coronamaatregelen. Zo moeten gasten afstand houden van elkaar en mondkapjes dragen. Ook ondergaan alle passagiers een coronatest.

Het idee is afgeleid van vluchten naar 'nergens' die in Azië erg populair bleken te zijn. Verschillende luchtvaartmaatschappijen boden sinds de uitbraak van het coronavirus vluchten aan, die na het opstijgen en wat uren vliegen weer terugkeerden naar dezelfde luchthaven.

Hierdoor hadden de luchtvaartmaatschappijen ondanks het wegvallen van vluchten door de coronacrisis, toch een inkomen.