Bekijk volle/desktop versie : Marokko verlengt noodtoestand tot 10 oktober



Pagina's : [1] 2

09-09-2020, 16:28
De Marokkaanse regering heeft vandaag de sanitaire noodtoestand met een maand verlengd



Dat heeft de regering woensdag bekend gemaakt na de regeringsraad in Rabat. Marokko was aanvankelijk van plan de noodtoestand die sinds 20 maart geldt op 10 september te beëindigen.


De afgelopen weken werden dagen achtereen tientallen nieuwe coronadoden gemeld, ook het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen is al wekenlang niet onder de 1.000 gezakt.


Het in stand houden van de noodtoestand geeft de regering mogelijkheden tot het treffen van "uitzonderlijke maatregelen" om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Begin deze week werden de preventiemaatregelen in Casablanca aangescherpt. Door de algehele lockdown is het niet toegestaan naar buiten te gaan.


Eerder werden ook in Marrakech en Beni Mellal strengere maatregelen ingevoerd. Stranden, openbare baden, hammams, kappers en schoonheidssalons gingen op slot.


Nieuw schooljaar
Maandag is in Marokko het nieuwe schooljaar ingegaan. Het besluit van de Minister van Onderwijs Said Amzazi om het onderwijs te hervatten te midden van de verslechterende epidemiologische situatie zorgde voor veel discussie in Marokko.

De onderwijsminister had ouders in Marokko verzekerd dat onderwijsinstellingen in het land de nodige voorzorgsmaatregelen zouden treffen om tijdig de scholen te kunnen openen. De minister ontving echter veel kritiek nadat maandag een foto verscheen waarin te zien is dat leerlingen desondanks in een overvolle klas moesten plaatsnemen.

Onderwijsvakbonden hebben leraren in een aantal regio's opgeroepen het werk neer te leggen als de school waarin ze lesgeven te weinig heeft gedaan om een veilige werkomgeving te creëren.

In de regio Dakhla zijn vandaag alle scholen voor 15 dagen gesloten nadat maandag 44 nieuwe besmettingen werden bevestigd. Alle leerlingen zijn verplicht de lessen te volgen middels afstandsonderwijs.

Grenzen open voor buitenlanders
Buitenlanders die Marokko willen bezoeken zijn sinds deze week weer welkom onder voorwaarde dat aantoonbaar kan worden gemaakt dat ze in een hotel zullen verblijven. De versoepelde maatregel heeft enkel betrekking op buitenlanders voor wie momenteel geen visumplicht geldt. Ook moeten reizigers die Marokko willen bezoeken nog steeds 48 uur voor vertrek een coronatest ondergaan.

Toeristen zijn echter voorlopig niet welkom in Dakhla en omgeving. Lokale autoriteiten hebben reisbureaus verzocht alle reizen naar de regio Dakhla-Oued Eddahab tot nader order op te schorten.

09-09-2020, 17:10


Mooi afsluiten die handel helemaal niemand meer binnen laten zo is de eerste keer ook uit de hand gelopen .

09-09-2020, 18:35
Maar u bent van harte welkom als buitenlandse toerist. Neem u wel een koffer mondmaskers mee, uw verklaring dat u niet aan corona lijdt, en een zwemvest, zodat bij een eventuele tweede totale lockdown u zwemmend Spanje nog kan bereiken.

09-09-2020, 19:03
Doe gewoon tot 2050, dan weet iedereen tenminste waar zij aan toe zijn. Onzin.

09-09-2020, 20:28


Lockdown is nu al gaande, ze brengen het alleen anders over, mondmaskers dat in Marokko dus die hoef je niet mee te nemen. Zwemvest ook niet, Spanje laat je toch niet binnen

10-09-2020, 10:06
@Jaouad. Het was als een satire bedoeld op de initiatieven om buitenlandse toeristen naar marokko te halen.Hoe het in Marokko momenteel is hoor ik elke dag van mijn contacten daar; crisis en mentale aangeslagenheid.

10-09-2020, 12:16
Is t mogelijk als toerist om vanuit Marrakech met de auto naar Ceuta of Tanger te rijden om vanaf daar de pont naar Spanje te nemen?

10-09-2020, 13:23
@dutchtourist. Voor zover ik weet bereik je wellicht Ceuta of Tanger, maar de grens met Ceuta zit op slot, en Tanger is in een lockdown. Hoewel Marokko aan mijn hart ligt denk ik, dat je, als je je nog niet in Marokko bevindt, er beter weg kan blijven. De kans op een totale tweede lockdown, waarbij je als een rat in de val komt te zitten, is niet ondenkbaar. Nederland repatrieert jou niet (je bent gereisd naar een risicogebied). Overigens zal het zo zijn dat het voornamelijk senioren zullen zijn die nu vakantie kunnen vieren, en die lopen nu net het meeste risico op besmetting.

10-09-2020, 15:52
Er zijn er die niet wisten dat ze het virus droegen en binnen brachten, over het algemeen is een virus al onder de bevolking eer het zich openbaar manifesteert.

Geeft ons tijd om te resetten. Luxe breekt zuur op.

10-09-2020, 16:22
Virus is een niet levend organisme. Als het in de lucht komt, sterft het. Virussen kun je niet op normale manier via lucht of contact overdragen.
Je kunt het krijgen als je het via een spuit in je bloed toegediend krijgt.

10-09-2020, 16:27

Citaat door SDS:
Virus is een niet levend organisme. Als het in de lucht komt, sterft het. Virussen kun je niet op normale manier via lucht of contact overdragen.
Je kunt het krijgen als je het via een spuit in je bloed toegediend krijgt.
Klopt niet.

10-09-2020, 16:29
Haha dat virus een niet levend organisme is, klopt niet?

Ga snel weg jij..

10-09-2020, 16:32



Citaat door SDS:
Haha dat virus een niet levend organisme is, klopt niet?

Ga snel weg jij..
Nee ...spuit, vertrek nou ook maar.

10-09-2020, 16:34
Is een bekend principe in medische wereld dat een virus geen levend organisme is in tegenstelling tot bacterie.

Dus terecht stuur ik je weg...

10-09-2020, 16:39
Spuit .... dat was jouw betoog.

Pagina's : [1] 2