Bekijk volle/desktop versie : Regeringsleden Marokko doneren tot eind dit jaar 20% van hun maandsalaris aan het cor



23-07-2020, 21:58
De donatie van de regeringsleden is bedoeld als "uiting van solidariteit met de Marokkaanse gemeenschap".



De Raad van Bestuur heeft donderdag onder leiding van premier Saad Eddine El Othmani besloten om vanaf augustus tot het einde van dit jaar 20% van het maandsalaris te schenken aan het coronafonds.

Het coronafonds is bedoeld om de medische infrastructuur in het land te verbeteren en om de nationale economie te ondersteunen te midden van de uitbraak van het coronavirus.


Koning Mohammed VI gaf in maart opdracht tot de oprichting van het speciale noodfonds van €100 miljoen en doneerde zelf €200 miljoen vanuit zijn bedrijf Al Mada. Nog geen 10 dagen later stond de stand op meer dan €2,5 miljard, mede door de oproep van de koning aan het Marokkaanse bedrijfsleven om zijn voorbeeld te volgen.


Meerdere openbare en particuliere bedrijven, nationale instellingen en filantropen hebben daarop bijdragen aan het fonds geleverd. Ook regeringsleden en ambtenaren leveren een bijdrage aan het fonds door een deel van het salaris af te staan.

Bij een landelijke SMS-actie hebben burgers nog eens €600.000,- aan het fonds bijgedragen. Inmiddels is de opbrengst van het coronafonds opgelopen tot meer dan €3,5 miljard, daarvan is volgens het Ministerie van Financiën €1,8 miljard uitgegeven.