Bekijk volle/desktop versie : Zo ontleed je de uitspraken van een racisme-ontkenner



21-06-2020, 17:33
http://https://www.npo3.nl/brandpuntplus/uitspraken-racisme-ontkenner-ontleden


Je voelt je wakker geschud, en wilt iets doen tegen het racisme in onze samenleving? Met deze factcheck win je de verbale strijd met de meest geharde racisme-ontkenner.

De dood van George Floyd op 25 mei schokte de wereld en liet ons stilstaan bij buitensporig politiegeweld en institutioneel racisme. Er volgden protesten, zwarte vierkantjes op Instagram enxhuiswerk voor witte mensen. Er zijnxtal van manierenxwaarop je kan blijven bijdragen aan de anti-racismebeweging, óók als je net als ik een wit persoon bent. Eén van die manieren is eigenlijk heel simpel, maar kan toch spannend zijn: het gesprek aangaan met je naasten die het racisme in onze samenleving nog steeds ontkennen, dan wel bagatelliseren, dan wel ongegeneerd over je heen spuwen.

Laten we al die bekenden voor het gemak aanduiden als één persoon: oom André. Oom André is het type dat er tijdens een kringverjaardag niet voor terugdeinst ongevraagd zijn mening te spuien over ieder maatschappelijk onderwerp dat de revue passeert. Hij is de belichaming vanxwitte fragiliteitxen rust niet voor hij zijn gelijk krijgt. Een confrontatie met oom André vraagt dan ook om een gedegen voorbereiding.

21-06-2020, 21:59


Ook al lezen ze die argumenten en nog gaan ze ontkennen. Racisme zit zo diep in sommige geworteld dat ze zelf niet eens door hebben dat ze racist zijn.

21-06-2020, 22:07
En door geweld, politie aan te vallen en winkels te plunderen gaan die racistische werknemers meer negers met een MBO diploma aanemen..

21-06-2020, 22:08
En zo zie je weer hoe gevaarlijk de media is, er wordt van niks opeens een gigantisch probleem gecreëerd.

Dans puppits dans...

21-06-2020, 22:37


Het probleem is niet perse racisme maar meer politiegeweld
Waarom gebeurt zo een dood niet vaak in Nederland maar Amerika.
Omdat Amerikaanse politie agenten cultuur hebben van eerst schieten dan praten.
En racisme is ook bij donkere mensen aanwezig.

21-06-2020, 23:04
Die donkeren worden gebruikt voor politieke doeleinden