Bekijk volle/desktop versie : Uit het oog verloren Zoek je geluk? Klik dan hier05-05-2020, 04:20
Islam & geluk.

Je bent pas gelukkig als je bepaalde zaken op een ander manier leert bekijken. Daarmee bedoel ik, dat je beseft dat alles wat jou overkomt. Gebeurd met een reden en er wijsheid in zit. Die alleen van Allaah Subhanna wa ta'ala afkomstig is. Wij allen worden getest. Met ons gezondheid , ons geld etcetera.

Eerst en vooral leer de gunsten te zien in een tegenslag. Want Allaah test jou , Allaah kijkt of je geduldig bent of je Alhamdoulilah zegt.. Laat alle tegenslagen in jouw gunst werken. Want het gaat er juist om hoe jij reageert op z'n moeilijk situatie.. zoek je je toevlucht bij Allaah ? Blijf je geduldig of raak je in paniek en ga jezelf afvragen waarom ik ?

Onthou dit ! En knoop het in je oren
" Allaah beproeft niemand boven zijn vermogen" alles wat ons overkomt kunnen wij aan.. Heb daarom vertrouwen in Allaah Subhanna wa ta'ala bedank HEM voor de tegenslagen die jou treffen. Want die tegenslagen zullen jou sterker maken en je dichterbij Allaah Subhanna wa ta'ala brengen. Tegenslagen overkomen ons allemaal en ieder ander gaat er anders mee om.

Maar indien jij rust en vrede wilt hebben met je tegenslagen. Moet je je vertrouwen volledig in Allaah leggen. Weet dat aan ieder moeilijke moment een einde aan zal komen. Weet dat alles al geschreven staat en alles gaat zoals Allah heeft geschreven.. Als iets niet gaat zoals jij wenst, weet dan dat Allaah beter weet. Allaah ziet alles , weet alles , weet wat ieder mens in zich heeft.

Dus als Allaah jou een persoon ontneemt , zal het voor jou beter zijn..er is een reden dat die persoon uit je leven gaat, daarom zeg ik treur niet maar vertrouw op Allaah. Zeg Allaah weet het beste Alhamdoulilah , ik leg me vertrouwen bij Allaah... had je bepaalde plannen maar die gaan niet meer door! Weet dan dat Allaah de aller beste Planner is , zijn plan is beter voor jou!

Vergeet niet ; Waarlijk na moeilijke tijden , komen er gemakkelijker tijden !!

Aan alles komt een einde ! Ieder beproeving zal opgeven moment verdwijnen. Maar hoe jij ermee bent omgegaan das iets wat blijft bestaan... Allaah houdt van ons meer dan wie dan ook! HIJ zou ons nooit pijn doen of ons iets ontnemen tenzij dat gene waar wij van houden of wat wij willen slecht voor ons is!

Geloof mij op het moment dat je accepteert dat alles gebeurd met een reden. Dat overal wijsheid achter zit afkomstig van Allaah. Dan ga je elke tegenslag anders zien.. het voelt als een gunst... als een zegening , want Allaah denkt aan jou, Allaah behoed en beschermt jou... Hèt moment dat je vertrouwen volledig in Allaah legt.. het moment dat je de betekenis van Qadr/lmakteb begrijpt ... voel je z'n gelukzalig gevoel die onbeschrijfelijk is..

Ik hoop vanuit mijn hart , dat ik middels deze tekst jullie iets heb geleerd. Waar jullie iets aan hebben.. dat jullie nu anders tegen , tegenslagen kijken.. want ik wil niets liever dan dit met jullie delen. Want Subhanna'Allaah het is z'n mooie gevoel om te accepteren wat je aan obstakels treft. Deel dit met iedereen en In Shaa Allaah hoop dat eenieder hier een lering uit mag trekken.....

Jullie zuster fie Deen

Schrijf Ster

Wil je meer lezen ? Liked my Facebook page! http://https://www.facebook.com/Schrijf-Ster-111241683884838/

08-05-2020, 03:36


Mooi heel mooi geschreven mashaallah..

17-05-2020, 14:24
Dank!

05-06-2020, 22:36
Positief mindset " Coaching "

Hoe kan je ervoor zorgen dat je positief in het leven staat. Als er zoveel tegenslagen je pad kruisen?

Als allereerst leg je vertrouwen in je HEER. Vertrouw erin dat wat jou nu overkomt. Dat daar een einde aan gaat komen. Geloof erin dat alles wat jou overkomt, jou overkomt met een bepaalde reden..

Desondanks wij niet weten wat de reden is hiervan. Dienen wij te geloven in de wijsheid van Allaah Subhanna wa ta'ala. HIJ heeft ons allen beloofd dat na moeilijke tijden gemakkelijke tijden komen..

Tegenslagen/obstakels waar dienen zeg voor ?
Ze geven je kennis , je leert mensen kennen hierdoor. Ze maken je sterker , ze zorgen ervoor dat je beseft dat Allaah de enige is die altijd aan je zij staat. Ze wissen je zondes , ze versterken je geloof. Ze trainen je geduld...

Klinkt gek toch ? Om te zeggen dat in iedere tegenslag zoveel goeds zit? Om juist je tegenslagen te zien als een zegening?

Maar geloof me dat is het en hoe sneller jij dit beseft hoe anders je het leven gaat zien. Hoe anders je zal omgaan met tegenslagen. Hoe je Alhamdoulilah zal zeggen wanneer een persoon jou leven uitgaat...

Laat diegene gaan , Allaah heeft iemand anders voor jou. Iemand die veel beter bij je past. Dke je gelukkig en compleet zal maken , die samen met jou naar Jannah zal toe te werken..

Yaa Rabi,
Laat ons behoren bij de geduldigen.
Yaa Rabi,
Schenk ons geduld .
Yaa Rabi,
Help ons bij onze tegenslagen

Allaahoemaa Ameen