Bekijk volle/desktop versie : Duitse virologen: Kinderen mogelijk net zo besmettelijk als anderen



Pagina's : [1] 2

30-04-2020, 16:39
Rinke van den Brink
5-6 minuten

Kinderen kunnen wel eens net zo besmettelijk zijn als oudere leeftijdsgroepen en het coronavirus dus even makkelijk verspreiden. Dat stelt een Duitse onderzoekgroep onder leiding van topviroloog Christian Drosten in een nieuwe studie. Drosten is een belangrijke adviseur van de Duitse regering.

De onderzoekers waarschuwen expliciet tegen volledige heropening van scholen en kinderdagverblijven. Ze benadrukken de noodzaak om verspreiding van het virus maximaal te beperken omdat een groot deel van de bevolking vatbaar is.

Vandaag vergaderen de ministers van Onderwijs van de Duitse deelstaten met bondskanselier Merkel over het geleidelijk heropenen van scholen. Op 4 mei gaan veel scholen weer open voor hun examenklassen. Die krijgen geen les maar wel steun bij de examenvoorbereiding. Duitse leerlingen moeten gewoon examen doen.

Het is moeilijk om te onderzoeken wat kinderen bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus. Door alle beperkende maatregelen, zoals sluiting van scholen, is het lastig om dat in kaart te brengen.
Bewijzen

De Duitse onderzoekers hebben bij ruim 3700 covid-patiënten monsters afgenomen om de hoeveelheid virusdeeltjes te meten. De patiënten waren verdeeld in leeftijdsgroepen van tien jaar. Er waren 49 patiënten bij onder de tien jaar oud en 78 die tussen de 11 en 20 jaar waren. Er bleken geen relevante verschillen te zijn in de hoeveelheid virus die bij patiënten uit verschillende leeftijdsgroepen werd gevonden.

Kinderen met een covid-infectie zijn over het algemeen minder ziek. Daardoor hoesten ze minder en omdat ze kleiner zijn komen daar ook kleinere hoeveelheden lucht aan te pas. Dat kan een argument zijn om te zeggen dat kinderen minder besmettelijk zijn, schrijven de onderzoekers. Aan de andere kant zijn kinderen actiever en hebben ze vaak nauwere sociale contacten. De onderzoekers bepleitten meer onderzoek, maar ze trekken ook een heldere conclusie,

"In onze studie vinden wij geen enkel statistisch bewijs dat de hoeveelheid virusdeeltjes in kinderen met een covid-infectie anders is. Daarom moeten wij waarschuwen tegen een ongeclausuleerde heropening van scholen en kinderdagverblijven in de huidige situatie met een grotendeels bevattelijke bevolking en de noodzaak om de besmettingsgraad laag te houden door niet-farmaceutische maatregelen. Kinderen zijn mogelijk even besmettelijk als volwassenen."
Goed monitoren

Drostens Nederlandse collega Marion Koopmans, hoogleraar en hoofd virologie aan het Erasmus MC, vindt twee zaken opvallend aan Drostens studie. "Er zitten maar heel weinig kinderen tussen alle in Berlijn positief geteste personen", zei ze in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar bij de kinderen die covid hebben, vind je een vergelijkbare hoeveelheid virus als bij anderen."

Dat zegt volgens Koopmans niet alles over besmettelijkheid. "Om iemand te besmetten heb je ook symptomen nodig", zegt ze. "Alles bij elkaar lijken kinderen toch echt minder bij te dragen aan de verspreiding van het virus."

Geen reden dus om de heropening onder voorwaarden van basisscholen, kinderdagverblijven en speciaal onderwijs te heroverwegen, vindt ze. "Elke versoepeling die je doorvoert zorgt voor verspreiding van het virus. Daarom moet je dat stap voor stap doen en heel goed monitoren."
Kinderen buiten beeld

Reizigers die het virus meebrachten uit besmette gebieden veroorzaakten de eerste clusters van covid-patiënten in Europa. Dat maakt het volgens de Duitse onderzoekers minder waarschijnlijk dat kinderen het virus introduceerden binnen gezinnen.

Er zijn weinig kinderen opgenomen in studies naar het coronavirus. Dat komt doordat kinderen meestal heel milde of zelfs geen ziektesymptomen hebben. Daardoor worden er maar weinig kinderen getest en blijven ze onder de radar.

Onderzoekers van een kinderziekenhuis in Wuhan schatten in een eerdere studie dat er duizenden besmettingen bij kinderen onopgemerkt bleven. Ze baseerden dat op de honderden ernstige zieke kinderen met covid die destijds in hun ziekenhuis lagen. Op dat moment waren er nog maar tienduizend bevestigde covid-infecties.

Ook enkele andere kleine studies in Duitsland en China concludeerden dat kinderen net zo vaak geïnfecteerd raken door SARS-CoV-2 als volwassenen.

Een studie in het Italiaanse dorp Vó waarbij 80 procent van de bevolking twee keer getest werd en twee weken gevolgd, liet zien dat de helft van de bevolking besmet was zonder ziektesymptomen. Die groep had evenveel virusdeeltjes bij zich als mensen met covid die wel ziekteverschijnselen hadden.
http://https://nos.nl/artikel/2332269-duitse-virologen-kinderen-mogelijk-net-zo-besmettelijk-als-anderen.html

30-04-2020, 16:44


Blunder op blunder voor die nederlanders .

30-04-2020, 17:27
en na 11 mei dacht ik mogen basisscholieren na school..
komen ze in een klas zonder docent, want die gaat zijn/haar leven denk ik niet riskeren

30-04-2020, 17:40

Citaat door AboubakrSiddiq:
Blunder op blunder voor die nederlanders .
niet te veel blaren deze drosten heeft zelfs hier in Nederland aan onderzoek mee gedaan met Nederlandse deskundigen hoe vatbaar kinderen zijn uit deze onderzoeken hier in nld blijkt zelfs dat kinderen veeel minder vetbaar zijn.

Verder deze zelfde onderzoek is Nederland mee bezig ze houden tientallen gezinnen in de gaten de onderzoek is nog steeds bezig.


Het woord mogelijk heb je niets aan dus is niet zeker ze pleiten voor meer onderzoek


Kinderen met een covid-infectie zijn over het algemeen minder ziek. Daardoor hoesten ze minder en omdat ze kleiner zijn komen daar ook kleinere hoeveelheden lucht aan te pas. Dat kan een argument zijn om te zeggen dat kinderen minder besmettelijk zijn, schrijven de onderzoekers. Aan de andere kant zijn kinderen actiever en hebben ze vaak nauwere sociale contacten. De onderzoekers bepleitten meer onderzoek, maar ze trekken ook een heldere conclusie,

30-04-2020, 17:44


Aber einige Ergebnisse konnte der Virologe schon präsentieren: "Es gibt eine Studie, nach der Kinder sich mit der gleichen Rate anstecken wie Erwachsene." Es gebe eine neue Untersuchung aus den Niederlanden, nach der Kinder "viel weniger betroffen" sind. Allerdings handele es sich um Rohdaten. Bei einer statistischen Untersuchung ergebe sich kein signifikanter Unterschied. Diese Untersuchung habe er selbst vorgenommen.

Drostens vorsichtige Einschätzung: "Es sieht so aus, als seien Kinder wirklich weniger betroffen." Er warnte allerdings, dass auf Basis dieser Erkenntnisse schon Entscheidungen über Schulöffnungen getroffen werden, "während eigentlich ein Statistiker sagen würde: Vorsicht, das könnte alles eine Täuschung sein".

30-04-2020, 17:54
Verder heeft in Frankrijk een besmette 9 jarige meisje met corona contact gehad met 172 mensen wat blijkt uit deze onderzoek dat geen 1 van 172 mensen waar ze contact mee heeft gehad besmet is geweest met CORONA.

Das neunjährige Kind hatte sich in der ostfranzösischen Region Haute-Savoie mit dem Coronavirus angesteckt und ohne Kenntnis seiner Infektion an drei Ski-Kursen teilgenommen. Die Gesundheitsbehörden machten später 172 Menschen aus, die während der Inkubationszeit mit dem Kind in Kontakt gekommen waren. Coronavirus-Tests bei sämtlichen der Kontaktpersonen fielen negativ aus. Selbst seine eigenen Geschwister hatte das Kind nicht angesteckt


Zelfs haar ouders broers en zussen heeft ze niet besmet deze onderzoek in Frankrijk was ook belangrijk.

Zo is Frankrijk meer bezig met deze contact onderzoek van besmette kinderen

30-04-2020, 17:55

Citaat door AboubakrSiddiq:
Blunder op blunder voor die Nederlanders .
op Twitter lees je dat Nederlanders het zat zijn met de leugens verspreiding over het corona-nieuws

30-04-2020, 18:01

Citaat door chelhie21:
en na 11 mei dacht ik mogen basisscholieren na school..
komen ze in een klas zonder docent, want die gaat zijn/haar leven denk ik niet riskeren
Nou we hebben een week de tijd om te kijken hoe Duitse leerkrachten dan omvallen!

30-04-2020, 18:02

Citaat door chelhie21:
op Twitter lees je dat Nederlanders het zat zijn met de leugens verspreiding over het corona-nieuws
En wat denk jij chelhie leugens??

30-04-2020, 18:12

Citaat door Pollewop.:
Nou we hebben een week de tijd om te kijken hoe Duitse leerkrachten dan omvallen!
Duitsland heeft iets anders dan Nederland middelbare scholen gaan open en basisscholen blijven dicht

Nederland wil juist dat basischolen open gaan

Het lijkt als of deze twee landen samenwerken 1 land gebruikt kinderen als proefkonijnen en Duitsland test wat oudere kinderen als proefkonijnen

Zo kunnen ze mooi informatie uitwisselen deze drosten werkt veel met Nederlandse deskundigen. Hij heeft aan verschillende onderzoeken hier in nederland mee gedaan.

30-04-2020, 18:17
Het lossen is veel te vroeg, naderhand lopen we achter de feiten en is het blaren zitten.

Voor die ene maand konden die kids ook thuis blijven.
Desnoods na het verlof een weekje eerder herstarten.

30-04-2020, 18:43

Citaat door AboubakrSiddiq:
Het komt van de rivm die zei dat kinderen niet vatbaar voor zijn .
waar zei rivm dit

30-04-2020, 18:43


Artsen geven urgente waarschuwing over nieuwe coronavirus-gerelateerde aandoening bij kinderen

Auteur Pieter

Engelse-artsen zijn dringend gealarmeerd over een sterke toename van het aantal kinderen dat wordt opgenomen op de intensive care met een ernstig ‘inflammatoir syndroom’ dat in verband kan worden gebracht met het coronavirus meldt The Daily Mail.

In een alarm dat in Engeland werd uitgestuurd, zeiden de gezondheidshoofden bij een gezondheidraad in Londen: ,,Er is groeiende zorg dat een [COVID-19] verwant ontstekingssyndroom bij kinderen in Engeland te voorschijn komt.

In de afgelopen drie weken is er een duidelijke stijging geweest van het aantal kinderen van alle leeftijden die een multi-systeem ontstekingstoestand hebben die intensieve zorg in heel Londen en ook in andere regio’s van het Verenigd Koninkrijk vereist.

Er wordt aangenomen dat kinderen niet zwaar worden getroffen door COVID-19 – sinds het begin van de pandemie in december zijn er wereldwijd maar heel weinig jongeren gestorven.

Hun schijnbare weerstand tegen de ziekte heeft de artsen wekenlang verbijsterd omdat ze vaak ‘superspreiders’ zijn van virusziekten zoals griep.
LEES OOK!
Bizar: Man laat situatie in verzorgingstehuis zien: “Iedereen is dood!”

De kinderen die worden gezien met het syndroom hebben vaak last van buikpijn, hartontsteking en ‘gastro-intestinale symptomen’ – waaronder mogelijk braken en diarree.

Artsen hebben de mysterieuze complicatie vergeleken met het toxische shocksyndroom en de ziekte van Kawasaki, die samen schadelijke interne zwellingen, koorts en ademhalingsproblemen veroorzaken – allemaal kenmerkende tekenen van COVID-19.

Maar sommige kinderen die intensieve zorg nodig hebben, zijn negatief getest op het coronavirus, wat de diagnose nog ingewikkelder maakt en vragen oproept dat er een andere ziekteverwekker achter de aandoening zou kunnen zitten.

De ambtenaren moet nog duidelijk maken wat de symptomen zijn, ondanks pleidooien van pediaters om een duidelijker beeld te schilderen zodat kunnen zij waakzaam blijven.

Het is niet duidelijk hoeveel kinderen het ontstekingssyndroom hebben gehad, noch of ze daarmee zijn overleden.

Het is ook onduidelijk hoe oud kinderen zijn die hierdoor getroffen zijn, of dat er clusters van gevallen zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Maar er wordt verondersteld dat het tot nu toe slechts een ‘handvol’ kinderen heeft getroffen, volgens een prominente kinderarts die toegaf dat de complicatie door een andere ziekteverwekker kon worden veroorzaakt.
LEES OOK!
Vrouw (37) in Nederland krijgt drie weken cel voor niet naleven 1,5 meter-regel

Het komt te midden van rapporten dat scholen in juni zouden kunnen beginnen met het heropenen van de school in het kader van plannen voor een ‘voorzichtige’ versoepeling van de lockdown-beperkingen.

De memo, dat werd verzonden door een NHS CCG in Londen zei: ‘De gevallen hebben overlappende kenmerken van toxische shock syndroom en atypische Kawasaki ziekte met bloed parameters in overeenstemming met ernstige COVID-19 in kinderen’.

Het alarm vertelde gezondheidsmedewerkers om kinderen met symptomen van buikpijn als ,,kwestie van urgentie” te verwijzen.

Het Engelse RIVM maakt slechts een lijst van een temperatuur en een nieuwe hoest als de belangrijkste symptomen van COVID-19, ondanks de Wereldgezondheidsorganisatie die zegt dat het diarree en pijnen kan veroorzaken en ambtenaren van de V.S. die zeggen dat patiënten smaak en geur kunnen verliezen. http://https://www.viraltje.nl/artsen-geven-urgente-waarschuwing-over-nieuwe-coronavirus-gerelateerde-aandoening-bij-kinderen/

30-04-2020, 18:47

Citaat door AboubakrSiddiq:
Artsen geven urgente waarschuwing over nieuwe coronavirus-gerelateerde aandoening bij kinderen

Auteur Pieter

Engelse-artsen zijn dringend gealarmeerd over een sterke toename van het aantal kinderen dat wordt opgenomen op de intensive care met een ernstig ‘inflammatoir syndroom’ dat in verband kan worden gebracht met het coronavirus meldt The Daily Mail.

In een alarm dat in Engeland werd uitgestuurd, zeiden de gezondheidshoofden bij een gezondheidraad in Londen: ,,Er is groeiende zorg dat een [COVID-19] verwant ontstekingssyndroom bij kinderen in Engeland te voorschijn komt.

In de afgelopen drie weken is er een duidelijke stijging geweest van het aantal kinderen van alle leeftijden die een multi-systeem ontstekingstoestand hebben die intensieve zorg in heel Londen en ook in andere regio’s van het Verenigd Koninkrijk vereist.

Er wordt aangenomen dat kinderen niet zwaar worden getroffen door COVID-19 – sinds het begin van de pandemie in december zijn er wereldwijd maar heel weinig jongeren gestorven.

Hun schijnbare weerstand tegen de ziekte heeft de artsen wekenlang verbijsterd omdat ze vaak ‘superspreiders’ zijn van virusziekten zoals griep.
LEES OOK!
Bizar: Man laat situatie in verzorgingstehuis zien: “Iedereen is dood!”

De kinderen die worden gezien met het syndroom hebben vaak last van buikpijn, hartontsteking en ‘gastro-intestinale symptomen’ – waaronder mogelijk braken en diarree.

Artsen hebben de mysterieuze complicatie vergeleken met het toxische shocksyndroom en de ziekte van Kawasaki, die samen schadelijke interne zwellingen, koorts en ademhalingsproblemen veroorzaken – allemaal kenmerkende tekenen van COVID-19.

Maar sommige kinderen die intensieve zorg nodig hebben, zijn negatief getest op het coronavirus, wat de diagnose nog ingewikkelder maakt en vragen oproept dat er een andere ziekteverwekker achter de aandoening zou kunnen zitten.

De ambtenaren moet nog duidelijk maken wat de symptomen zijn, ondanks pleidooien van pediaters om een duidelijker beeld te schilderen zodat kunnen zij waakzaam blijven.

Het is niet duidelijk hoeveel kinderen het ontstekingssyndroom hebben gehad, noch of ze daarmee zijn overleden.

Het is ook onduidelijk hoe oud kinderen zijn die hierdoor getroffen zijn, of dat er clusters van gevallen zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Maar er wordt verondersteld dat het tot nu toe slechts een ‘handvol’ kinderen heeft getroffen, volgens een prominente kinderarts die toegaf dat de complicatie door een andere ziekteverwekker kon worden veroorzaakt.
LEES OOK!
Vrouw (37) in Nederland krijgt drie weken cel voor niet naleven 1,5 meter-regel

Het komt te midden van rapporten dat scholen in juni zouden kunnen beginnen met het heropenen van de school in het kader van plannen voor een ‘voorzichtige’ versoepeling van de lockdown-beperkingen.

De memo, dat werd verzonden door een NHS CCG in Londen zei: ‘De gevallen hebben overlappende kenmerken van toxische shock syndroom en atypische Kawasaki ziekte met bloed parameters in overeenstemming met ernstige COVID-19 in kinderen’.

Het alarm vertelde gezondheidsmedewerkers om kinderen met symptomen van buikpijn als ,,kwestie van urgentie” te verwijzen.

Het Engelse RIVM maakt slechts een lijst van een temperatuur en een nieuwe hoest als de belangrijkste symptomen van COVID-19, ondanks de Wereldgezondheidsorganisatie die zegt dat het diarree en pijnen kan veroorzaken en ambtenaren van de V.S. die zeggen dat patiënten smaak en geur kunnen verliezen. http://https://www.viraltje.nl/artsen-geven-urgente-waarschuwing-over-nieuwe-coronavirus-gerelateerde-aandoening-bij-kinderen/
hier loopt een aparte topic er over

Deze Japanse ziekte bestaat al langer en kinderen krijgen het buiten corona

kinderarts die toegaf dat de complicatie door een andere ziekteverwekker kon worden veroorzaakt.

30-04-2020, 18:53
Eve sirieus wie gelooft RIVM nou nog

Pagina's : [1] 2