Bekijk volle/desktop versie : Uit het oog verloren Kleine daden...04-04-2020, 13:04
Salamoualaikoum wa rahmatoullah wa barakatouh ,

Kleineer geen goede daden,


In de Koran staat in Soera 99 – Az-Zalzalah – De Aardbeving – الزلزلة


فَمَن يَعۡمَلۡ مِثۡقَالَ ذَرَّةٍ خَيۡرٗا يَرَهُۥ 7

Dus wie iets goeds deed ter grootte van een mosterdzaadje, zal het dan zien.
http://https://koran.nl/soera-99-az-zalzalah-de-aardbeving/Één gram is “niks”, maar zelfs één gram kan het verschil maken, en bepalen of een kilo een kilo is of niet. Een kilo bestaat uit duizend gram, dus kleine beetjes die het geheel vormen.

Zo is dat ook met daden, meerdere goede (kleine) daden kunnen JOU baten op de dag des oordeels.

Je daden stuur je vooruit naar het volgende leven. Op de dag des oordeels zullen jou daden aan jou gepresenteerd worden. En (alleen) je goede daden zullen je dan baten.

Wanneer je iets goeds wilt doen, dan fluistert de duivel je in: wat voor verschil gaat dat nou maken?! Wacht totdat je een grote daad kunt doen.

Maar wie garandeert jou straks of morgen? Dus pak wat je pakken kan, qua goede daden.


Net een weegschaal, waar één gram het verschil kan maken.
Je weet niet hoeveel goede of slechte daden je hebt, dus vraag vaak vergiffenis en doe zoveel mogelijk het goede. Ookal is het maar, in jou ogen, een kleine daad.

Het is de duivel die het klein laat lijken, om jou ervan te weerhouden het te doen.

Maar wanneer er iets slechts is, dan zegt de duivel: ach wat maakt het uit, daardoor ga je toch niet naar de hel?

Zie je het trucje? Pas daar voor op!


Zelfs als je spreekt, zeg het goede of zwijg.
In de Hadith zegt de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem):

Als spreken zilver zou zijn, dan is zwijgen goud.


In een andere Hadith zegt de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem):

“Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, dient het goede te zeggen of te zwijgen. En wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, dient zijn buurman op een goede wijze te behandelen. En wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, dient zijn gast op een goede wijze te behandelen.”Kleine daden, zelfs een glimlach wordt gezien als Sadaqa, en daarvoor wordt je ook beloond. Subhanallah, een beloning krijgen voor het glimlachen naar je broeder.


Soms hoor je mensen zeggen: alles of niets. Dit is een duivelse quote!


Beter iets dan niets!

Een kleine daad kan het verschil maken in gewicht, grammetjes maken een kilo zoals ik al zei.Allah shwt houd van goede daden. En in het bijzonder de kleine (goede) daden, die regelmatig gedaan worden. Dus schaam je niet om (bijvoorbeeld) elke keer een klein bedrag te doneren aan de moskee.

Als je een bedelaar een stukje brood geeft, dan is die daar dankbaar voor. Al het goede is welkom. Op de dag des oordeels, als je de hel voor je ziet, dan zal elke goede daad welkom zijn. Dus doe zoveel mogelijk het goede, en zoek Allah shwt Zijn tevredenheid.


Een voorbeeld van een man die een kleine goede daad heeft gedaan, Hadith: de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd: ik zag een man in het paradijs (Jannah), die rennend ervan genoot (van het paradijs).

De mensen vroegen wat die man had gedaan en de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) antwoordde: de man had een tak verwijderd van de weg, omdat hij zag dat het mogelijk een obstakel zou vormen voor mensen die daar langs lopen.

Subhanallah, een tak!

Toeval bestaat NIET! Als je een kans krijgt om het goede te doen, dan is dat een gunst van Allah shwt aan JOU! Alhamdoulilah, laat dat dan niet ondankbaar voorbij gaan.


Nog een voorbeeld van een Prostitué (die dat werk deed om rond te komen) die naar Jannah (het paradijs) ging, omdat ze een hond te drinken gaf.
Die hond was niet in staat om bij het water te komen en die prostitué zag dat. Iets veranderde in haar, misschien een gevoel van medeleven, in ieder geval nam ze de moeite om die dorstige hond zijn dorst te lessen.

Subhanallah, kijk, hoe laag gezonken, een prostitué! Een van de ergste zondes, ze kon ook denken: het is maar een hond! Of ik ben veelste slecht!


Toeval bestaat NIET! Als je een kans krijgt om het goede te doen, dan is dat een gunst van Allah shwt aan JOU! Alhamdoulilah, laat dat dan niet ondankbaar voorbij gaan.


Allah shwt plaatst bewust kansen voor ons, als een gunst, zodat wij een sebab kunnen doen om onszelf te redden.


Blijf hoop hebben en doe (zoveel mogelijk) het goede, ongeacht waar JIJ in het leven staat.

En vraag vergiffenis na elke slechte daad. En doe goede daden na een slechte daad, want goede daden wissen slechte daden.Djazaakoum Allahoe Ghairan voor het lezen .


Oh Allah, stuur alstublieft vrede en zegeningen naar de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem), Wa Alaikoum Salam wa rahmatoullah wa barakatouh

05-04-2020, 03:35