Bekijk volle/desktop versie : Shenzhen eerste Chinese stad die eten honden en katten verbiedt



02-04-2020, 13:40
De Chinese gemeente Shenzhen heeft het eten van honden- en kattenvlees verboden. Het is volgens meldingen van de BBC het eerste Chinese bestuurslichaam in de Volksrepubliek dat het eten van die dieren verbiedt.



De regelgeving wordt 1 mei van kracht en overtreders hangen hoge boetes boven het hoofd. Het verbod is een vervolg op de maatregelen die in China al in februari zijn afgekondigd naar aanleiding van het nieuwe coronavirus. Zo is na de virusuitbraak verboden in wilde dieren te handelen of die te eten. Waarschijnlijk is het virus afkomstig van een vismarkt in Wuhan waar ook levende dieren werden verhandeld voor consumptie, zoals onder meer otters en slangen.

Shenzhen gaat nu een stapje verder en wil ook geen honden en katten meer als etenswaar. Volgens een Engelse dierenbeschermingsorganisatie worden er jaarlijks 30 miljoen honden afgemaakt in Azië voor het vlees. In China zouden er zo 10 miljoen honden en 4 miljoen katten aan hun eind komen.

Meerdere media hebben de afgelopen week bericht dat Chinese markten weer begonnen zijn met de verkoop van onder meer vleermuizen nu de lockdown in steeds meer Chinese steden wordt versoepeld. Op een vleesmarkt in Dongguan, in het zuiden van China, fotografeerde een journalist een medicijnverkoper met een reclamebord voor schorpioenen, hagedissen, spinnen, vleermuizen, slangen en andere insecten en dieren als legitieme remedies voor veelvoorkomende aandoeningen. Op een markt in Guilin in het zuidwesten van China wachten katten en honden om te worden geslacht op met bloed doordrenkte vloeren.

02-04-2020, 14:25


Covid-19 heeft veel voordelen zie ik.

02-04-2020, 15:00
Je bent wat je eet zeggen ze, is een gezegde.

Eet je vleermuizen? Dan hou je van bloed.

Eet je katten? Dan hou je er niet van om (aan de riem) uitgelaten te worden.

Eet je honden? Dan hou je van stille hints.

Eet je schorpioenen? Dan hou je van onverwachte zaken.

Eet je hagedissen? Dan hou je ervan te ontglippen.


02-04-2020, 15:35
moge Allah de ongelovigen vernietigen en bestraffen met de corona virus amien.