Bekijk volle/desktop versie : Als er een probleem is (tips & motivatie)



04-03-2020, 21:08
Salamoualaikoum wa rahmatoullah wa Barakatouh , Een probleem wat nu? Wij mensen reageren vaak overdreven, bij een nieuwe situatie of als er iets gebeurt wat wij niet altijd meemaken. Positief of negatief, blijf altijd jezelf is een gouden tip!

Soms doet er zich een situatie voor of een probleem. Problemen worden altijd gevolgd door de oplossing. Soms lijkt het lang te duren, omdat wij mensen van nature gehaast zijn. We willen altijd snel snel...

Sommige weersomstandigheden lijken soms extreem en soms zijn ze dat ook. Maar na regen komt zonneschijn, hoe zwaarder de storm, hoe meer je geniet van het mooie weer wat erna komt.

Zo is dat ook met elke probleem. Soms lijkt het probleem groter dan het is. En soms zijn de problemen ook echt groot, maar na elke probleem komt de oplossing en vergeet dat niet!

Hoe erg jij nu de ellende ook meemaakt hoe beter je straks gaat genieten van de oplossing!

Zelfs oorlogen zijn geëindigd en opgelost, kijk naar WW1, gevolgd door WW2 en hoe is het daarna? Europa is beter dan ooit!

Nu maken mensen zich zorgen om het Corona virus, eerst had je de Mexicaanse griep, is ook voorbij gegaan, alle problemen gaan voorbij, het ligt eraan hoe JIJ ermee omgaat en hoe JIJ erop reageert.

Maar wat is het probleem van al deze problemen? De focus ligt op het probleem zélf in plaats van op de OPLOSSING!

Als je op school zit en je bent alleen maar aan het denken aan die toetsen enzo, dan wordt je hoofd moe.

Maar als je denkt aan de vakantie die eraan komt, dan motiveer dat jou om harder te werken, omdat je dan WEET dat er een leuke periode aankomt.



Voor alle problemen in dit leven, weet waarvoor je het doet en weet dat wat hierna komt, eigenlijk die vakantie is.

Jannat Al Firdaus! Daar doen we het voor, op het moment dat je dat vergeet, dan rij je zonder navigatie gewoon naar voren. En dan ga je van het pad af.

Weet waar je naar navigeert en weet welke weg je behandelt en nog belangrijker: weet waar dat pad waarop je loopt, waar dat jouw brengt!

Als je naar Marokko wilt, rij dan NIET richting Rusland! Nooit dat die weg jou daar gaat brengen!

Velen zijn verblind en zien dit gewoon niet. Open je ogen, alleen jij kan jezelf redden met de wil van Allah! Doe dua voor leiding.

Oh Allah! Leid ons alstublieft en al uw creaties op het pad dat naar Jannat Al Firdaus lijdt! En wees ons allemaal barmhartig en genadig oh meest barmhartige, meest genadevolle!


In tijden van nood of moeilijkheden: doe het goede zoals bidden en vooral sabr (geduld) hebben.

Want je wilt in moeilijke tijden dat Allah met jouw is, wees dan geduldig, want Allah zegt in de Koran, dat Hij met de geduldigen is!

Keer dus terug naar Allah! En vraag om zijn barmhartigheid en genade. Allah vergeeft IEDEREEN! Als je maar oprecht vergiffenis vraagt en berouw toont en niet meer terugkeert naar het slechte. En al doe je dat, blijf vergiffenis vragen.

Allah wordt nooit moe van vergeven, maar wij mensen worden moe door vergiffenis te vragen. En de duivel fluistert ons in (dat stemmetje in je hoofd) dat Allah ons niet zal vergeven en dat wij hypocriet zijn.



Wa Alaikoum Salam wa rahmatoullah wa Barakatouh

04-03-2020, 21:25


Alaykum asalaam wa rahmatullahi wa barakaatuhu

Djazaak Allahu khairan akhi!

04-03-2020, 21:26

Citaat door khattabi_bilal:
Alaykum asalaam wa rahmatullahi wa barakaatuhu

Djazaak Allahu khairan akhi!
wa iyaak bro

15-03-2020, 18:02
Salamoualaikoum wa rahmatoullah wa barakatouh
Nu ook met die Corona virus. Je kan de hele tijd focussen op het probleem. Of je kan vooruit denken en hopen op betere tijden Inshallah.


07-08-2020, 17:20


Salamoualaikoum wa rahmatoullah wa barakatouh

Moge Allah shwt jou, samen met jouw geliefden in Jannah laten zijn, naast de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem), en alle moslims en moslima’s ook, amin!

Moge Allah shwt alles en iedereen leiden op het rechte pad, amin!

Moge Allah shwt het leven van alle moslims en moslima’s vergemakkelijken, en de aanbidding tot Allah shwt vergemakkelijken, amin!

Moge Allah shwt alle mannelijke en vrouwelijke duivels ten alle tijden ver bij jouw en jouw geliefden en jouw naasten vandaan houden, amin!

Moge Allah shwt de rest van jouw leven, samen met jouw geliefden, het beste van jullie leven laten zijn, amin!

Moge Allah shwt jou en je geliefden laten slagen voor de beproevingen, amin!

Djazaakoum Allahoe Ghairan