Bekijk volle/desktop versie : Uit het oog verloren Bijna Ramadan!31-01-2020, 18:02
Salamoualaikoum , bijna Ramadan. Inshallah zullen wij die allemaal meemaken, samen met onze geliefden en Inshallah zal het een betere Ramadan zijn dan ooit!

Het lijkt ver weg, maar hij staat zo voor de deur! Laten wij de aanstaande Ramadan zo veel mogelijk benutten Inshallah.

Begin alvast met het voorbereiden en niet pas een week van tevoren, heb je verslavingen, bouw deze af, heb je afspraken (bij de dokter of waar dan ook), zeg deze dan zoveel mogelijk af.

Inshallah wordt de hele Ummah van de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) beter na de Ramadan.

Wat sommige mensen doen rond de jaarwisseling: plannen wat ze gaan doen en goede voornemens. Wij Moslims dienen dit te doen met de (islamitische) maand Ramadan. Stel je doelen, zoals beginnen met bidden, verslavingen en slechte gewoontes opofferen omwille van Allah shwt, goede voornemens voor in en na de Ramadan en noem maar op.

Laat de maand Ramadan volledig in het teken van het geloof staan. Wanneer mensen denken aan Ramadan dan denken ze aan een volle eettafel, Subhanallah. De maand Ramadan is niet alleen overdag niet eten etc. Het is meer dan dat.

Het is elke keer een kans om een betere JIJ te worden, zonder dat iets of iemand jouw in de weg staat, aangezien de duivels dan zitten opgesloten.

Maar hoe komt het dan dat mensen alsnog slechte dingen doen en zondigen? Dit komt doordat de duivels het aan de mensen leren, maar aangezien de duivels dan (tijdens de maand Ramadan) opgesloten zitten, ben JIJ volledig verantwoordelijk voor je fouten en zondes. Wa Allahoe a3lam.

Het is tijdens de maand Ramadan dus ook makkelijker, om je te weerhouden van het slechte. Aangezien de duivels dan zijn opgesloten heb je ook geen excuus om te zeggen ja ik ben verleid. Wees een mens! Geen dier die achter zijn/haar lusten aan loopt! Maar slechte gewoontes worden net als ademhalen, dus daarom moet JIJ je voorbereiden ruim van te voren!

Jezelf updaten. Ken je dat? Een trage telefoon doordat hij nog niet ge-update is? Als je hem update wordt ie sneller en beter. Zo is dat ook met ons mensen. En de maand Ramadan is een perfecte kans op jezelf te “verbeteren”. Inshallah wordt JIJ een betere JIJ. Spoor jezelf en je geliefden en je naasten aan om een beter mens te worden. Samen is het makkelijker dan alleen, én je verbetert niet alleen jezelf maar ook je geliefden en naasten. Want als jij jezelf verbetert, worden je geliefden en degenen waarbij jij geliefd bent ook blij Subhanallah.

Van de genen die zich hebben verbeterd en betere Moslims zijn geworden, heeft niemand die er ooit spijt van heeft gekregen, en weinig die ervoor dankbaar zijn, Alhamdoulilah. La hawla wa la quatta illa billah. En Allah weet het het beste.
Wa Alaikoum Asalam wa ra7matoullahi wa barakatouh

31-01-2020, 20:12


In shaa Allaah!

Baraak Allaahou feek

03-02-2020, 00:01

Citaat door Avaya:
In shaa Allaah!

Baraak Allaahou feek
Allah ibarek fiek zus

07-02-2020, 19:02
upp
inshAllah

07-02-2020, 20:31Citaat door UtrechtMeid:
upp
inshAllah
thnx amin

07-02-2020, 20:34

Citaat door 3esses:
thnx amin
mooie verhaal

07-02-2020, 20:35

Citaat door UtrechtMeid:
mooie verhaal
thnx zus

07-02-2020, 20:35

Citaat door 3esses:
thnx amin


Citaat door 3esses:
thnx zus
geen dank broer