Bekijk volle/desktop versie : Chefchaouen 'Most Instagrammable' volgens Britse Daily Mail06-01-2020, 14:47
Chefchaouen is door de adembenemende azuurblauwe straatjes een toeristische trekpleister geworden die bij veel mensen op de bucketlist staat.De stijgende bekendheid van 'de blauwe stad' is niet zo gek want Chefchaouen is door de vele kleurrijke bezienswaardigheden enorm 'Instagrammable'. Met zo'n 630.000 vermeldingen op het sociale netwerk weten ook steeds meer mensen de weg te vinden naar dit pittoreske stadje in het noorden van Marokko. Volgens de reisgids van reisorganisatie Fodor is het stadje inmiddels 'verwoest' door de grote stroom aan toeristen. De lokale bevolking is het daar echter niet mee eens en heeft met eigen ogen kunnen zien dat de toegenomen belangstelling de stad juist heeft doen bloeien.


[instagram]https://www.instagram.com/p/B6-QRavhSSh/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]


Fodor heeft Chefchaouen onlangs toegevoegd aan de lijst 'door Instagram verpeste plaatsen'. Influencers, vloggers, bloggers en backpackers zwermen dagelijks door 'de blauwe parel in het noorden', ongeacht het seizoen, om op de opvallende blauwe trappen en steegjes die felbegeerde selfie te maken. De lokale bevolking is blij met de aandacht, zo ook een inwoner uit de medina die zijn huis heeft 'omgebouwd' tot museum waar toeristen voor 5 DH (€0,50) een foto mogen maken van zijn woonkamer.


[instagram]https://www.instagram.com/p/B6-ouJgo0a0/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]"Al deze mensen komen bij mij langs en plaatsen foto's van mijn huis op Instagram, YouTube en Facebook. Het is nu beroemd", aldus de ondernemer tegen Business Insider. "Ik heb mijn huis kunnen opknappen en er een bedrijf van gemaakt", voegde hij toe. In hetzelfde artikel werd ook gemeld dat de lokale bevolking massaal de Engelse taal leert om toeristen beter te bedienen. Sommigen leren ook Kantonees om toeristen uit China te woord te kunnen staan.

06-01-2020, 20:14


Chefchaouen is prachtig. Ik ga er graag heen zomers of andere seizoenen.

21-03-2020, 14:52
Misschien volgend jaar

Dit jaar wordt het niet.

22-03-2020, 16:15
Ik woon niet zo ver vanaf

22-03-2020, 16:18Citaat door LaasteGeruchten:
Ik woon niet zo ver vanafKlopt.

Tetouan en Chefchaouen zijn gewoon 1 eigenlijk.

25-03-2020, 08:03
Zware overstroming afgelopen dagen
Vorige jaar geweest een prachtig stadje ook de omgeving adembenemend !!!