Bekijk volle/desktop versie : TIP: Zekerheid, van fouten leren, keuzes...



27-12-2019, 20:17
Het is normaal om van je fouten te leren.

Maar een slim iemand leert van andermans fouten, dan hoef je die fouten niet zelf te maken en de ELLENDE ERVAN of de RISICO’S te doorstaan.

Als je op het punt staat om een keuze te maken of een weg/route in te slaan, kijk dan EERST naar de mensen die VOOR JOUW hetzelfde hebben gedaan WAAR en WAT heeft het hun gebracht, positief of negatief. Meer positief of meer negatief. Is het het waard? Of kan je beter nog even GEDULDIG wachten en kijk wat de tijd brengt?

Soms maak je een keuze sneller als je samen bent maar ken jij de mensen met wie je in zee gaat, ken je ze wel écht? En als het fout gaat kunnen zij dan iets voor jouw betekenen? Is alles in hun handen? Waarom nemen ze jouw mee? Omdat zij jouw gunnen of om jouw te gebruiken en om op jouw te leunen?

Sommige dingen zijn leuk, maar wat voor EFFECT heeft dit voor de lange termijn? Leef voor vandaag, maar denk ook aan morgen en aan wat na dit leven komt. Neem het zekere voor het onzekere. Als je de keuze hebt tussen een zaak die zeker is en een zaak die onzeker of twijfelachtig is ga dan voor wat zeker is.

Sommige keuzes en dingen die je doet hebben direct én/of later invloed op JOUW naasten en geliefden en familie.

Een voorbeeld van een man die rookte (sigaretten) dit had direct invloed op zijn gezondheid maar toen hij een kind kreeg kon deze daar heel slecht tegen, omdat de geur (het effect) hiervan zelfs nadat de sigaret uit was bleef hangen.

Dit kan ook positief met een positieve daad. Bijvoorbeeld je bouwt een moskee of een waterput of je leert iemand wijsheid of Koranverzen, de beloning (en het effect) hiervan is tot voor eeuwig zelf na je dood krijg je hiervoor hasanaats. Dit is net als parfum wat je spuit, je spuit één keer of iets meer maar dit kan de hele dag blijven hangen.

30-12-2019, 22:20


Up

17-02-2020, 21:31
http://https://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5717855
Salamoualaikoum wa rahmatoullah wa barakatouh

07-08-2020, 16:25
Salamoualaikoum wa rahmatoullah wa barakatouh

Moge Allah shwt jou, samen met jouw geliefden in Jannah laten zijn, naast de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem), en alle moslims en moslima’s ook, amin!

Moge Allah shwt alles en iedereen leiden op het rechte pad, amin!

Moge Allah shwt het leven van alle moslims en moslima’s vergemakkelijken, en de aanbidding tot Allah shwt vergemakkelijken, amin!

Moge Allah shwt alle mannelijke en vrouwelijke duivels ten alle tijden ver bij jouw en jouw geliefden en jouw naasten vandaan houden, amin!

Moge Allah shwt de rest van jouw leven, samen met jouw geliefden, het beste van jullie leven laten zijn, amin!