Bekijk volle/desktop versie : 15 Palestijnen aangehouden bij inval Israëlisch leger Westelijke Jordaanoever



05-12-2019, 09:06
Israëlische troepen hebben 15 Palestijnen aangehouden tijdens nachtelijke invallen in de bezette Westelijke Jordaanoever.



Dat staat in een verklaring die woensdag werd vrijgegeven door Israël. Het Israëlische bezettingsleger beweert dat de Palestijnen zijn opgepakt wegens "vermoedelijke betrokkenheid bij terreuractiviteiten", zonder de aard van deze vermeende activiteiten nader toe te lichten.


Het Israëlische leger voert regelmatig razzia's uit op de Westelijke Jordaanoever, inclusief bezet Oost-Jeruzalem, onder het mom van zoeken naar "gezochte" Palestijnen.


Volgens Palestijnse cijfers kwijnen momenteel ongeveer 5.000 Palestijnen, waaronder talloze vrouwen en kinderen, zonder eerlijk proces weg in Israëlische detentiecentra. Mensenrechtenorganisaties en journalisten die de misstanden aan de kaak willen stellen worden agressief bejegend door het bezettingsleger of het land uit gezet. Zo heeft Israël onlangs de plaatselijke chef van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, Omar Shakir, het land uitgezet.


Tegelijkertijd doet het land er alles aan om kritiek op de zionistische staat onmogelijk te maken. Zo werd dinsdag in Frankrijk een wetsvoorstel goedgekeurd dat antizionisme, zoals kritiek op Israël, gelijkstelt aan antisemitisme, waardoor nieuwsartikelen zoals dit bericht volgens de Franse wet strafbaar zouden zijn in Frankrijk.

05-12-2019, 15:34


De kruistochten zijn hervat.

05-12-2019, 15:40
De conditie is het zelfde, Chaos en frustraties te verspreiden en onThemen.

05-12-2019, 15:42
De echte Hebreeuw, de Palestijnen.

05-12-2019, 15:45


Galilea meer is aan de beurt!