Bekijk volle/desktop versie : Buitenaardse Ziyech zet De Bruyne helemaal in zijn schaduw



05-12-2019, 01:12
http://www.voetbalnieuws.be/news/464203/buitenaardse-ziyech-zet-de-bruyne-helemaal-in-zijn-schaduw

Kevin De Bruyne is bij Manchester City bezig aan een indrukwekkend seizoen. ‘King Kev’ schoot verschroeiend uit de startblokken, en telt intussen al negen assists in de Premier League. Daarmee aast hij op het record van Thierry Henry in 2002/03, die toen afklokte op 20 stuks.

Daarbij telt De Bruyne ook nog één assist in de Champions League, en was hij zelf ook al vier keer afwerker in de Premier League. Knappe cijfers, en met zijn 10 assists is hij ook koploper van spelers die actief zijn in de grote Europese competities. Maar zijn cijfers verdwijnen echter wel in het niets naast die van Hakim Ziyech. De statistieken van de Marokkaan van Ajax zijn dit seizoen namelijk gewoonweg buitenaards.x

Hij speelt dan wel niet in een Europese topcompetitie, maar hij was in de Eredivisie dit seizoen wel al 12 keer aangever. Daarnaast was hij ook in de Champions League al goed voor acht assists, wat zijn totaal op 20 (!) brengt, en zijn cijfers meteen ook een pak meer glans geeft. Daarbij zijn wel de kwalificatiewedstrijden meegerekend, waar hij drie doelpunten aanbracht. Ziyech deed bovendien ook zelf al zeven keer de netten trillen. Dat maakt een totaal van 7 doelpunten en 20 assists in amper 24 wedstrijden: fenomenaal.