Bekijk volle/desktop versie : Mohammed VI roept op tot opheffing blokkades Gaza



29-11-2019, 15:02
De aanhoudende blokkades op de Gazastrook zullen de wanhoop, frustratie en instabiliteit in de regio vergroten, aldus de Marokkaanse koning



De Marokkaanse vorst riep vrijdag op tot opheffing van de blokkades die Israël heeft opgelegd aan het Palestijnse volk in de Gazastrook. Mohammed VI legde deze verklaring af in een brief aan Niang Cheikh, de voorzitter van de VN-commissie die opkomt voor de rechten van het Palestijnse volk (CEIRPP), op de internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk.


Meer dan twee miljoen Palestijnen ondergaan in Gaza een collectieve straf als gevolg van de inmiddels 12-jaar durende Israëlische blokkades. Volgens koning Mohammed VI moet de Palestijnse zaak tot één van de kernprioriteiten van de wereld worden gemaakt en blijft de tweestatenoplossing de basis voor het beëindigen van het Palestijns-Israëlische conflict.


De koning sloot zijn brief af door de Palestijnen op te roepen tot nationale verzoening om de huidige politieke verdeeldheid te overwinnen.

29-11-2019, 15:37


Niks mis mee, maar deze man moet dan ook stoppen met het sturen van afgevaardigden naar de zion-arabs om het herstellen van de banden met deze joodse shayateen te bespreken