Bekijk volle/desktop versie : lgiribia koekjes



20-05-2005, 16:04
Salaam dames,

heeft iemand het recept van lgribia koekjes (als ik het goed schrijf)
met kokos en zonder???

alvast bedankt

Dina

20-05-2005, 16:12


dit is het recept van KP

Ghoribia

Recept Goribia
Je hebt nodig:
ongeveer 750 gr Bloem
250 gr suiker gemalen
250 gr gesmolten boter
1 marokkaanse theeglas olie
½ zakje bakpoeder
50 gr rozijnen
50 gr geroosterd sesam
100 gr grof gehakte amandelen niet gepelt of 100 gr grof gehakte walnoot
½ marokkaanse theeglas mazhar
poedersuiker voor decorratie

Bereiding:
Je gaat alles bij elkaar doen behalve de bloem en de bakpoeder en meng dat goed met elkaar, dan voeg je de bloem en de bakpoeder en meng dat ook samen, de bloem niet in een keer toevoegen maar beetje voor beetje tot je de juiste deeg hebt waar je kleine rondjes van kan maken, als dat gedaan is dan verwarm je de oven voor op 175 graden en ga dan kleine bolletjes vormen net zo groot als een walnootje je moet het deeg goed samen persen want het is best kruimelig maar ook niet kruimelig dat je er geen vormpje van kan maken. Als je al het deeg hebt verwerkt tot bolletjes dan ga je het wat versieren met zo een pincet die je ook voor lek3ab gebruikt; gewoon hier en daar wat insteekjes met zo een pincet dan leg je ze op de bakplaat en bak je ze gaar, het koekje moet niet te donker worden maar licht blijven, na het bakken als het is af gekoelt dan rol je ze door de poedersuiker.




Ghribia met sesam

Recept Ghribia met sesam

Je hebt nodig:
- 1 kg bloem
- 150 gr gesmolten boter
- 1 soepkom olie
- ½ theeglas geroost gemalen sesam
- 1 tl smen
- 200 gr gemalen suiker
- 1 tl kaneel
- 1 bakpoeder

Bereiding:
Je gaat alles met elkaar mengen behalve de bakpoeder als je dat hebt gedaan dan stop je het geheel in en zak en doe het goed dicht en laat het een nacht in de xxxxxng, dan ga je als volgt verder, je meng ook de bak poeder er door heen en dan ga je dit deeg in je keukenmachine of molinexe beetje voor beetje fijn malen tot het een zachte deeg wordt waar je mooie rondjes van kan vormen, dus maal het deeg goed beetje voor beetje en dan ga je het verweken tot koekjes, maak klein bolletjes en druk ze beetje plat op de bakplaat en bak ze dan op 160graden gaar .Voor deze koeksoort moet je dus een avond van te voren mee beginnen.

20-05-2005, 21:33
than ks meid zijn er nog andere recepten alles is welkom