Bekijk volle/desktop versie : Syriëganger met AIDS verzet zich tegen uitzetting naar Marokko



05-11-2019, 17:09
De 42-jarige Syriëganger Otman B. zou uitgezet worden naar Marokko maar heeft onlangs verzet aangetekend.





De man uit Molenbeek beweert dat hij besmet is met HIV en dat Marokko hem niet de juiste verzorging kan bieden, meldt het Vlaamse Het Nieuwsblad. De Marokkaanse B. woont al zijn hele leven in Molenbeek en werd in 2014 in België opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Tijdens het Zerkani-proces werden meerdere jihadisten veroordeeld. B. was een vriend van Abdelhamid Abaaoud, de vermeende regisseur van de aanslagen in de Franse hoofdstad. Beide hebben gevochten in Syrië aan de zijde van Daesh.

B. werd enkele maanden geleden, na het uitzitten van zijn straf, overgeplaatst naar het gesloten centrum in Vottem om uitgezet te worden naar Marokko, maar B. tekende verzet aan uit vrees gestraft te worden door de Marokkaanse autoriteiten. Bovendien beweert B. dat hij HIV-positief is en zelfs AIDS heeft. Hij wenst hij niet uitgewezen te worden omdat hij vreest dat hij in Marokko geen gepaste verzorging kan krijgen.


De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het verzoek verworpen. Het is niet duidelijk of B. beroep aantekent bij de Raad van State.

05-11-2019, 19:15


Aids, zeker mannen genaaid daaro.

Laat hem creperen daaro fucking chimp