Bekijk volle/desktop versie : Diario AS: 'Real Madrid-scouts op de tribune voor Ziyech en co.'



01-10-2019, 19:48
Het is niet de eerste keer en zal zeer zeker ook niet de laatste keer zijn dat de 27-jarige middenvelder interesse geniet van de kant van 'de Koninklijke'.





Uitgaande van waar het doorgaans goed ingevoerde Diario AS vanavond mee kwam, kan Hakim Ziyech morgenavond rekenen op 'kritische ogen' vanaf de tribune tijdens het treffen met Valencia CF. Er zouden naar verluidt door Real Madrid scouts zijn gestuurd die hem en een tweetal andere Ajacieden op de voet gaan volgen, te weten: Donny van de Beek en David Neres. Het vorige seizoen viel de Marokkaans-international al in de smaak bij de werkgever van coach Zinedine Zidane, tot handelingen op de transfermarkt kwam het niet.

Van de Beek het meest in trek, Ziyech en Neres logische tweede en derde keus
Wel meldt het eerder genoemde medium dat men van dat drietal, in Van de Beek de grootste prioriteit ziet. Het 22-jarige jeugdproduct van de Amsterdammers zag afgelopen zomer zijn transfer naar het Santiago Bernabéu op het laatste moment afketsen. Voor Ziyech was tot op heden alleen Sevilla FC in de markt. Die club, de huidige nummer zes van La Liga, was bereid flink in de buidel te tasten voor het nu 26-jarige jeugdexponent van sc Heerenveen. Interesse die de speler in kwestie zelf afwimpelde, hij zag geen ideaal totaalplaatje in de Spaanse topclub.

Ziyech ligt - na zijn verlenging medio augustus - nog tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA. Na het overeenkomen van deze contractverlenging zou de middenvelder één van de grootverdieners zijn bij Ajax, gesproken wordt over een jaarsalaris van om en nabij de €5 miljoen euro.

Photocredit: La Voix du Nord