Bekijk volle/desktop versie : Radicale vlogger voor rechter ontucht



04-09-2019, 19:56
Radicale haatvlogger Hilversum verwikkeld in ontuchtzaak

DoorxSILVAN SCHOONHOVEN

Updated Gisteren, 11:03

Gisteren, 08:48xinxBINNENLAND

Bij talkshow Pauw pleitte O. tegen de democratie (’stemmen is haram&rsquo en ook in andere talkshows mocht hij aanschuiven.

ⒸxNPO SCREENSHOT

LELYSTAD -xDe Hilversumse haatvlogger Younes O. staat vanochtend terecht voor seks met een minderjarige. Justitie verdenkt hem van ontucht met een 15-jarig meisje en het delen van een seksvideo van haar – wat neerkomt op kinderporno. Ook zou hij haar familie hebben beledigd.

Eerder kwam O. (34) in opspraak vanwege een suggestie om Israëlische toeristen in Nederland ’total loss te slaan’. „Wie niet luisteren wil moet maar voelen”, schreef hij, „genoeg is genoeg!” Bij Pauw krabbelde hij terug toen hij met die tekst werd geconfronteerd.

O. profileert zich al jaren met radicale standpunten in zijn video’s en televisieoptredens, waarin hij zich afzet tegen de Nederlandse samenleving. Hij beledigde de politie toen hij werd aangehouden op verdenking van wapenbezit (’jullie zijn echt dom&rsquo.

Dat was niet de eerste keer dat hij met de politie in aanraking kwam. „Als ik een probleem met iemand heb, los ik dat zelf op zonder justitie”, verklaarde hij zelf. Na een vechtpartij met de politie in het Utrechtse Kanaleneiland riep hij boze omstanders op om naar het politiebureau te trekken, wat hem een aanklacht voor opruiing opleverde.

Onze verslaggever Daniël van Dam volgde de rechtszaak live. Lees zijn tweets onderaan dit artikel terug.

Vrouwen niet in de bus

De vlogger schildert zichzelf af als overtuigd moslim. Mannen die vrouwen een hand geven, gedragen zich ’islamitisch niet correct’ en homo’s vindt hij ’smerig’. Bij talkshow Pauw pleitte hij tegen de democratie (’stemmen is haram&rsquo. Hij is fel tegen het nikabverbod (’aanval op de islam&rsquo en vindt het eigenlijk nog beter als vrouwen een boerka dragen in plaats van een nikab, omdat die ook de ogen afdekt.

Younes O. in een van zijn vlogs.

ⒸxYOUTUBE

Vrouwen mogen in elk geval niet op koopavond winkelen of de bus nemen tijdens de spits omdat dat te gevaarlijk is in Nederland, ’een verschrikkelijk fascistisch land’.

’Wist het niet’

Youness O. heeft zeven weken vastgezeten vanwege de ontuchtzaak en noemt zichzelf daarom ’een slachtoffer’. Hij zegt in een video dat hij niet wist dat het meisje pas 15 jaar was. „Ze zei dat ze 23 was. Ik had geen enkele aanleiding om daaraan te twijfelen. Die zus noemt mij een pedofiel. Maar ze heeft me niet gebeld om te zeggen dat haar zus 15 was.’’

Ook vanwege deze video staat hij in de verdachtenbank. De familie spreekt van smaad. De vlogger scheldt de de zus en broer van het slachtoffer uit. „De hele familie is smerig.” Over zichzelf zegt O.: „Ik ben een lieve, rustige jongen die vrouwen respecteert.”

Bekijk de laatste updates:

04-09-2019, 20:00


Overtuigd moslim... vrouwen mogen in elk geval niet op koopavond winkelen of de bus nemen tijdens de spits omdat dat te gevaarlijk is in Nederland, ’een verschrikkelijk fascistisch land’.

04-09-2019, 20:02
Nou vrouwen kom er maar in.

04-09-2019, 20:08
Hij doet me denken aan die ilhan omar schijnheilig een doekje op haar hoofd,. maar een affaire met een getrouwde man als getrouwde vrouw.
Dat geeft al aan dat dat mens dat doekie draagt om politieke redenen in iedergeval geen religieuze redenen, of islam moet de laatse week een uppdate gehad hebben .