Bekijk volle/desktop versie : Marokko: Initiatiefnemer holocaust homo-monument moet land uit



01-09-2019, 16:42
Oliver Bienkowski, de initiatiefnemer van het monument, schreef op zijn Facebook-pagina dat de Marokkaanse autoriteiten hem drie dagen de tijd gaven om het land te verlaten



Na het stoppen en afbreken van de bouwwerkzaamheden van het holocaust monument in het dorp Aït Faska, in de provincie Haouz, hebben de Marokkaanse autoriteiten de initiatiefnemer, Olivier Bienkowski van het Duitse bedrijf PixelHelper, gevraagd het land te verlaten vanwege zijn illegale verblijf in het land. De autoriteiten van Ait Ourir openden een onderzoek naar de bouw van het immense complex. PixelHelper zou zonder toestemming zijn begonnen met de bouw van het holocaust homo-monument. Ook hebben de autoriteiten gekeken naar de status van zijn illegale verblijf in Marokko, Olivier heeft namelijk zijn verblijfsvergunning niet verlengd.


[facebook]https://www.facebook.com/oliver.bienkowski/posts/10220343195357013[/facebook]


Het voorlopige gerechtelijke onderzoek richtte zich ook op beschuldiging van het stelen van elektriciteit door PixelHelper voor haar "humanitaire" project. Het complex zou naar verluidt elektriciteit aftappen van openbare straatverlichting. Daarnaast onderzoekt men ook het gebruik van internet via de satelliet door de initiatiefnemer. Onderzoekers denken dat Bienkowski daarmee lokale wetgeving en monitoring door nationale veiligheidsinstanties wilde omzeilen.