Bekijk volle/desktop versie : Saoedi-Arabië nodigt 200 Christchurch nabestaanden uit voor verrichten hadj



22-07-2019, 14:03
De verklaring van het Saoedische ministerie belooft dat de autoriteiten hun best zullen doen zodat de Christchurch-nabestaanden hun hadj "in alle gemak en comfort" kunnen uitvoeren.



Saoedi-Arabië heeft de hadj (pelgrim) aangeboden aan de nabestaanden van de slachtoffers van de terroristische aanslag op de twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, zo meldt Saoedische nieuwsdienst SPA. Het Saoedische ministerie van religieuze zaken, die verantwoordelijk is voor de logistiek inzake de jaarlijkse hadj, heeft instructies ontvangen vanuit het koninklijk paleis om de bedevaart een onvergetelijke ervaring te maken voor de nabestaanden van de Christchurch slachtoffers.


In een reactie op het 'gulle gebaar' van de Saoedische koning Salman, zei sjeik Dr. Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh, de Saoedische minister van religieuze zaken, dat het besluit om de Christchurch-nabestaanden in lijn is met de krachtige afkeuring van terreur door Saoedi-Arabië.


Aanslag
Een terrorist schoot op 15 maart 50 moslims dood en verwondde tientallen anderen in twee moskeeën waar op dat moment veel gelovigen aan het vrijdaggebed deelnamen. De man gebruikte semi-automatische wapens waar hij een vergunning voor had. Zijn vuurwapens had hij beschreven met namen zoals die van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik, een Servische ridder en een Montenegrijnse generaal die het in de negentiende eeuw opnam tegen het Islamitische Ottomaanse rijk.


De aanslag werd live gefilmd door de verdachte.