Bekijk volle/desktop versie : Extra lokalen Haga Lyceum niet op tijd af: 'Bestuur werkt aannemer fysiek tegen



22-07-2019, 18:02
Het lukt niet om de extra leslokalen voor het Cornelius Haga Lyceum op tijd te realiseren, zo meldt de gemeente. Het schoolbestuur zou de aannemer tegenwerken, waardoor er vertraging is ontstaan.

Om plaats te bieden aan het groeiende aantal leerlingen, is de school een uitbreiding beloofd van 665 vierkante meter. In totaal zouden er daardoor 340 leerlingen les kunnen volgen aan het lyceum.

Tijdelijke lokalen
De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) stemde in eerste instantie in met het plan van de gemeente. Twee dagen later kwamen ze daarop terug om vervolgens een eigen plan voor uitbreiding te presenteren. Hiermee kon de gemeente niet akkoord gaan, omdat de lokalen niet op tijd af zouden zijn. Andere redenen waren de hogere kosten en het semi-permanente karakter van het plan.

Uiteindelijk stemde de SIO daarom toch in met de tijdelijke lokalen. Maar toen de aannemer op 15 juli met de eerste grondwerkzaamheden begon, kwamen er nieuwe obstructies.

Fysiek gehinderd
Volgens verantwoordelijk wethouder Moorman was het schoolbestuur op de hoogte gesteld van de komst van de aannemer. 'Desondanks is de door de gemeente gecontracteerde aannemer deze week herhaaldelijk (fysiek) gehinderd door het schoolbestuur in haar voorbereidende werk om de schoollokalen te laten plaatsen', schrijft ze in een brief.

De aannemer zou geen toegang hebben gekregen tot het schoolgebouw. Bovendien werden zijn verrichte werkzaamheden ongedaan gemaakt, vertelt Moorman.

Lees ook: Moorman: 'Haga Lyceum mag uitbreiden als bestuur aftreedt'

'Aan het eind van deze week leek het conflict op de bouwplaats te escaleren waardoor de werkzaamheden niet op een verantwoorde en ongestoorde wijze konden worden voortgezet', concludeert ze. De aannemer heeft zijn werkzaamheden inmiddels gestaakt.

Rechtbank
Het college heeft samen met de officier van justitie en politie besloten om het conflict in de rechtbank uit te vechten. Op donderdag 25 juli wordt de zaak behandeld in een voorlopige voorziening.

'Wij betreuren dit ten zeerste en zoeken naar alternatieven om de leerlingen alsnog komend schooljaar te huisvesten', aldus Moorman.


Bron:

22-07-2019, 18:11


Wat vervelend om boven de hoofden van die leerlingen een strijd te voeren waar niemand mee opschiet.
Hopelijk velt de rechter een rechtvaardig vonnis en worden de leerlingen daarin ontzien!