Bekijk volle/desktop versie : Kushner: 'Palestijnen krijgen kans van de eeuw'



26-06-2019, 08:10
De schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump heeft een economische onderdeel gepresenteerd van een vredesplan voor Israël en de Palestijnen.



Jared Kushner riep de Palestijnen tijdens een conferentie in Bahrein op de "kans van de eeuw" te grijpen. Het plan voorziet in grote investeringen in de regio, maar dan moet wel een politieke oplossing worden gevonden voor het langlopende conflict. De Palestijnse leiders hebben tot dusver weinig enthousiasme getoond voor het Amerikaanse initiatief, dat 50 miljard dollar (44 miljard euro) moet gaan kosten.

"Het draait vandaag niet om de politieke kwesties", zei Kushner op de tweedaagse conferentie in Bahrein. "Daar komen we op een gepast moment op terug." De echtgenoot van Ivanka Trump stelde ook dat vrede alleen haalbaar is als mensen uitzicht krijgen op een beter leven.

Bruisend toeristisch centrum
Kushner schetste een toekomst waarin de arme Palestijnse gebieden economisch tot bloei komen. "Stel je een bruisend commercieel en toeristisch centrum voor, in Gaza en de Westelijke Jordaanoever, waar internationale bedrijven samenkomen en floreren."

De "economische workshop" wordt gezien als een eerste stap richting een omvangrijker vredesplan, maar er zijn geen Israëlische of Palestijnse leiders naar de conferentie gekomen. Palestijnse critici zien het initiatief als een poging Palestijnse steun te kopen voor een toekomstig plan waar vooral Israël van profiteert.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei onlangs dat er geen louter economische oplossing is voor het conflict met Israël. "Geld is belangrijk. De economie is belangrijk. Maar politiek is belangrijker. De politieke oplossing is belangrijker", aldus Abbas, die vervolgde dat hij voorlopig nee moet zeggen tegen "de deal van de eeuw".

26-06-2019, 16:06


Ik denk niet dat ze een Judaskus nodig hebben, Kushner had beter eens in kamp Shatila gaan kijken alvorens dit voorstel te doen, vier oorlogen plus de slachting van Sabra en Shatila in 1982. Voor velen een ver van mijn bed show.

26-06-2019, 16:37
Terwijl ze, de huichelaars, de wereld blank probeerden te maken waren ze hun eigen grond vergeten. Terwijl ze klagen heeft Allah het zo uiteindelijk gewild. En maar huilen over het verliezen van eigen identiteit gericht naar de slachtoffers. Dom achterlijk volk dat uiteindelijk zal falen omdat Allah dat wil, zonder enige dwang en tot alle verbazing. Leuk zullen ze het lang niet vinden, maar zo is hoe ze het er zelf naar hebben gemaakt.

26-06-2019, 16:49


Kk zion

27-06-2019, 01:15


Wie kan deze zion-rat de Rotschop van de eeuw geven? Het liefst tegen zijn smerige zionkop

27-06-2019, 08:20
Kushner en Trump de nieuwe wannabe koloniale masters. Die vlieger gaat niet op.

27-06-2019, 09:41
A joh, die zionisten krijgen altijd hun zin... Ze zijn niet uit op vrede maar zo veel mogelijk land... het liefst zonder al die moslims.


27-06-2019, 13:36
Plan van de eeuw moet simpel en vooral feitelijk zijn. Joden terug naar waar ze vandaan zijn gekomen. Europa. Palestina terug naar de palestijnen.

27-06-2019, 14:10
Joden moeten indd een land krijgen in europa daar waar ze zijn uitgeroeid. Nederland was wel een goed stuk land voor ze geweesr. Dan gingen de nlers naar duitsland ofzo. Want de blanken hebben al zoveel landen. Wat voor kwaad was het als een stukje land aan de joden werd gegeven