Bekijk volle/desktop versie : Koninklijk pardon voor 755 gevangenen waarvan 107 Hirak du Rif



05-06-2019, 15:36
Ter gelegenheid van het einde van de ramadan heeft Koning Mohammed VI aan 755 gedetineerden koninklijke gratie verleend





Onder de gedetineerden zaten 19 personen die een levenslange gevangenisstraf moesten uitzitten. Van twee gevangenen is de doodstraf omgezet naar een levenslange gevangenisstraf.

05-06-2019, 19:24


Volgens correspondent Willemijn de Koning is vooral het aantal politieke gevangenen dat naar huis mag opvallend. "Het gaat om de helft van de Rif-demonstranten en van de Jerada-demonstranten gaat het zelfs om meer dan de helft. Dat is best wel veel."

Ze verwacht dat het vooral gaat om activisten die een lichte straf uitzitten. Kopstukken als protestleider Nasser Zafzafi, die veroordeeld zijn tot gevangenisstraffen van meer dan tien jaar, komen niet in aanmerking voor de koninklijke gratie.

Willemijn de Koning: "Om die reden is de sfeer in Al Hoceima, de hoofdstad van het Rifgebied, heel dubbel. Een mix van vreugde vanwege de gratie en boosheid omdat veel mensen nog blijven vastzitten. Niet dat mensen verwacht hadden dat de grote namen zouden vrijkomen. De staat wil natuurlijk ook wel dat er een waarschuwingssignaal blijft uitgaan naar andere ontevreden Marokkanen."

http://https://nos.nl/artikel/2287688-ruim-honderd-marokkaanse-activisten-komen-vrij-door-suikerfeest-gratie.html

05-06-2019, 21:24
Zullen wel weer pedofielen tussen zitten, dikke plofkop vertrouw ik niet