Bekijk volle/desktop versie : President Al-Sarraj: vertrouwen op Hafrat was een grote vergissing.



02-06-2019, 16:56
HOME

AL-SARRAJ: VERTROUWEN OP HAFTAR WAS EEN GROTE VERGISSING


29 mei 2019 - 18:03 Geplaatst in:
NIEUWS
Geschreven door: AbdulkaderAssad

Het hoofd van de presidentiële raad Fayez Al-Sarraj zei dat vertrouwen in Khalifa Haftar een grote vergissing was en de aanval van de laatste op Tripoli was een steek in de rug.
Al-Sarraj vertelde Radio Télévision Suisse dat er geen manier is om te onderhandelen met Haftar en Libië's verdeling is iets van een rode lijn die niet kan worden overschreden.
"Ik ga de macht en het gezag van Libië aan mijn opvolgers als geheel geven, niet als een verdeeld land." Hij merkte op.
Hij weigerde ook te worden beschuldigd van het niet-beëindigen van de aanwezigheid van gewapende groeperingen, hij zei dat er meer dan 100 van hen in Tripoli waren toen hij aan het werk ging en hij erin slaagde om hen te laten aansluiten bij reguliere strijdkrachten.
"Er zijn vandaag maar vier gewapende groepen in Tripoli." Al-Sarraj zei.
Al-Sarraj verwerpt onderhandelingen met Haftar en noemt hem een ​​dictator die een persoonlijke heerschappij over Libië wil, naast zijn afwijzing van internationaal gesteunde onvoorwaardelijke staakt-het-vuren, die eisen dat de strijdkrachten van Haftar vanaf 4 april terugkeren naar hun vorige posities.
Hij zei meer dan eens dat onderhandelingen en politiek proces met Haftar als partner nooit mogelijk zouden zijn na 4 april.

http://https://www.libyaobserver.ly/news/al-sarraj-trusting-haftar-was-big-mistake