Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse zorg-studenten gaan door met protesten



27-05-2019, 19:29
De aankondiging komt na een verklaring van de minister van Onderwijs, die onlangs de medische studenten heeft opgeroepen de protesten vóór aanvang van de examens af te sluiten.



De studenten zullen doorgaan met een reeks lopende protesten ondanks de recente oproep van Said Amzazi, de minister van Onderwijs, waarin hij de studenten oproep om de protesten te beëindigen en de lessen te hervatten. De Nationale Commissie van Medische Studenten kondigde aan dat de studenten op 30 mei de straat op zullen gaan voor een nieuwe demonstratie. De mars begint op het hoofdkwartier van het ministerie van Volksgezondheid en verloopt naar het parlement. De commissie heeft ook aangekondigd dat sommige medische studenten hun stage in ziekenhuizen vanaf 27 mei voor twee weken niet zullen uitvoeren.

Het ministerie van Onderwijs heeft de nodige maatregelen genomen om de tijd te compenseren die medische studenten door de aanhoudende protesten hebben gemist. De minister benadrukt wel dat de data voor de examens zijn vastgesteld en niet zullen veranderen.

[facebook]https://www.facebook.com/cemmaroc/posts/2287713261251497[/facebook]



De studenten zijn al bijna twee maanden aan het protesteren tegen de privatisering van medische opleidingen en diensten. Tevens eisen de demonstranten medische apparatuur in trainingsruimten en verbeterde opleidingsomstandigheden.