Bekijk volle/desktop versie : Ik had laatst kapot lekkere dadels gehaald



17-05-2019, 16:31

Citaat door Morroshit:
Dus dacht ik ga ze weer halen. Toen ik in de winkel stond dacht ik ff vragen uit welk land ze komen. Die gozer wist t niet dus hij ging baar achter om op de originele doos te kijken. Na 5 minuten kwam hij terug And guess what he said?
.

17-05-2019, 16:38


Israhel

17-05-2019, 17:07
Medjoul dadels komen vaak uit Pisrael.

Maar nog even geduld, Marokko plant steeds meer van die dadels.

http://https://www.agf.nl/article/158850/toenemende-vraag-voor-medjoul-dadels-tijdens-ramadan/


Citaat:
Toenemende vraag voor Medjoul-dadels tijdens Ramadan
Tijdens Ramadan heeft Field Produce Marketing de vraag naar Medjoul-dadels toe zien nemen. "De vraag op de lokale markt is krankzinnig. De vraag is toegenomen met meer dan 100%. De toename in export is kleiner, met iets van 10% tot 15%," zegt Avi Dagul van Field Produce Marketing. "Onze grootste exportmarkten zijn Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Tijdens Ramadan importeert Turkije echter ook grote hoeveelheden Medjoul-dadels. Turkije is tijdens Ramadan een belangrijke klant. Nederland exporteert onze dadels voornamelijk door naar andere landen."



Marokko
Er worden in Marokko op dit moment veel nieuwe bomen aangeplant. "Aan het begin van de twintigste eeuw waren veel Marokkaanse bomen getroffen door ziektes, waarna ze allemaal zijn gekapt. Er is nu een groot programma opgezet om nieuwe bomen te planten. Frankrijk importeert Medjoul-dadels vanuit Marokko, maar de kwaliteit daarvan is niet zo goed. Ik denk echter dat Marokko in de toekomst een grote concurrent gaat zijn," legt Avi uit.

De kwaliteit van de Israëlische Medjoul-dadels is erg goed. "Wij produceren dadels van zeer hoge kwaliteit. De oogst van dit jaar ziet er erg goed uit en ook de volumes zijn goed. De vroegere Medjoul-dadels worden in medio augustus geoogst. De prijzen zijn goed, ondanks de ongunstige wisselkoers zelfs op de Europese markt. De euro daalde met ongeveer 12% ten opzichte van de Israëlische shekel. Sinds 2015 is deze verder gedaald, met iets van 20% tot 25%. Het is echt dramatisch geweest."



Toekomst
"De Medjoul is de enige dadelsoort waarvan we de productie aan het uitbreiden zijn. We hopen dat we de productie in vijf jaar tijd met ongeveer 50.000 ton hebben uitgebreid. We hebben nu een productie van 38.000 ton. In vergelijking met andere dadelsoorten in de wereld is deze productie vrij klein. Ik denk dat er in de toekomst sprake gaat zijn van zware concurrentie. Het zal echter een jaar of vijf, zes duren voordat de concurrentie vanuit Marokko een probleem gaat zijn. Ik zie nog steeds een goede toekomst voor Medjoul-dadels."

"We gaan in de toekomst werken aan het openen van nieuwe markten voor de toegenomen productie. Dit zijn markten zoals Zuid-Amerika en Azië," zegt Avi. Er worden op dit moment nog geen dadels geconsumeerd in India, China en Japan, wat betekent dat hier nog genoeg potentieel ligt. "Noord-Amerika is ook een goede markt, hoewel ze daar via Californië aan dadels van hoge kwaliteit kunnen komen. Dadels van iets lagere kwaliteit, zoals die van ons, hebben ze liever met lagere prijzen," zegt Avi tot slot

Voor meer informatie:
Avi Dagul
Field Produce Marketing
Tel: +972-4-8522749
Fax: +972-4-8525364
avid@agrifood.co.il
http://www.fpmarketing.co.il

17-05-2019, 17:36

Citaat door enter5:
Medjoul dadels komen vaak uit Pisrael.

Maar nog even geduld, Marokko plant steeds meer van die dadels.

http://https://www.agf.nl/article/158850/toenemende-vraag-voor-medjoul-dadels-tijdens-ramadan/


Heb vorige week een doosje uit Marokko gekregen, maar qua smaak doen ze (nog) onder voor die uit Palestina en Iran.

Kan misschien per regio verschillen maar de Marokkaanse zijn niet zoet genoeg en hebben een flauwe/vlakke smaak.

17-05-2019, 17:40



Citaat door Morroshit:
Hitler get yo ass up And finish yo job
Het blijven wel ook mensen he...... Er zijn genoeg joodse mensen die een heel simpel bestaan lijden en dan ook juist moslims helpen

17-05-2019, 18:15

Citaat door Morroshit:
Mensen? Absolutely not
Top

17-05-2019, 18:33
Feggous dadels uit Agdz zijn lekkerder, zijn wel de duurste in Marokko en schaars

17-05-2019, 18:43
Altijd op verpakking kijken

Action heeft ook.lekkere dadels
Ja serieus uit tunis dacht ik

Sweet cheap

17-05-2019, 19:07
Algerijnse dadels vind ik het lekkerst. Tunesische zijn ook lekker.

17-05-2019, 19:40

Citaat door Aladdinn:
Altijd op verpakking kijken

Action heeft ook.lekkere dadels
Ja serieus uit tunis dacht ik

Sweet cheap
hahahaha heb ik ook gegeten, gaat wel zijn nog jong