Bekijk volle/desktop versie : Imlil-moorden: Proces uitgesteld tot 16 mei



02-05-2019, 21:14
Het proces werd uitgesteld zodat advocaten van de verdediging meer tijd te hebben om zich voor te bereiden.



De zaak stond oorspronkelijk gepland voor vandaag, maar een rechter in Sale heeft het proces van de 24 verdachten uitgesteld tot 16 mei. Volgens het Marokkaanse 2M is het proces uitgesteld zodat de advocaten van de verdediging meer tijd hebben om zich voor te bereiden.


De lijst van de verdachten bestaat uit 23 Marokkanen en één gedaagde met zowel de Zwitsers als Spaanse nationaliteit. Aanklagers belasten de 24 verdachten met betrokkenheid bij de moorden op twee Scandinavische toeristen in de buurt van Imlil en de berg Toubkal in het Atlasgebergte in december 2018.


De Marokkaanse politie vond de lichamen van Louisa Vesterager Jespersen en Maren Ueland op 17 december. De vondst ontving wereldwijd media aandacht en maakte veel los. De autoriteiten bevestigden destijds dat de slachtoffers werden onthoofd. De politie arresteerde vier hoofdverdachten en meerdere extra verdachten, waaronder twee Zwitserse staatsburgers.


Het Marokkaanse nieuwsagentschap Maghreb Arab Press (MAP) meldde in april dat een Marokkaanse rechtbank een van de Zwitserse verdachten apart heeft veroordeelde tot tien jaar gevangenisstraf.

02-05-2019, 21:44


Imlil.