Bekijk volle/desktop versie : Team Marokko wint goud op de Afrikaanse Wiskunde Olympiade



08-04-2019, 21:02
Het Marokkaanse team won de gouden medaille van de 27e editie van de Afrikaanse Wiskunde Olympiade, gehouden van 31 maart tot 6 april in Kaapstad, Zuid-Afrika.



Volgens een verklaring van het ministerie van Onderwijs, behaalde het Marokkaanse team in totaal 147 punten. Hiermee belandde ze bovenaan de ranglijst, voor Zuid-Afrika (142 punten) en Tunesië (133 punten). Aan de competitie deden in totaal 12 Afrikaanse landen mee.

Twaalf Marokkaanse studenten vertegenwoordigden Marokko tijdens de competitie. De studenten kwamen uit scholen in Dakhla, de regio Rabat-Sale Kenitra, Casablanca, de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima en de regio Fez-Meknes.

De Marokkaanse studenten Marwane Chafi en Bouzidi Tiwali Inass wonnen gouden medailles. Studenten Meriem El Khatri en Ziad Eddine Amzil wonnen zilveren medailles. Khaoula Madah en Adam El Ouargi wonnen bronzen medailles.

De wedstrijd bestaat uit vragen waarbij studenten buiten de gebaande paden moeten denken om wiskundige vergelijkingen op te lossen en Euclidische meetkunde en getaltheorie te gebruiken, aldus het organiserend comité.

09-04-2019, 09:24


Nedermarokkaantjes kunnen elkaar alleen maar afknallen voor een paar gram coke waardeloze volk .