Bekijk volle/desktop versie : Koning Mohammed VI stuurt felicitaties naar eerste vrouwelijke president van Slowakij



03-04-2019, 17:00
De 45-jarige advocate Zuzana Caputova is de eerste vrouw die het presidentschap van het Oost-Europese land op zich neemt.



Middels een felicitatie boodschap betuigt de betuigt de Koning aan Caputova zijn warme felicitaties en de beste wensen voor succes in haar hoge functie, om de aspiraties van de vriendelijke Slowaakse bevolking voor verdere vooruitgang en welvaart te realiseren, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.


Gelet op de sterke vriendschap en wederzijds respect tussen de twee landen, spreekt de Koning zijn vastberadenheid uit om samen met de Slowaakse president de gebieden van bilaterale samenwerkingsbetrekkingen te versterken en uit te breiden ten dienste van de gemeenschappelijke belangen van de twee bevriende bevolkingsgroepen.

Zuzana Caputova is vicevoorzitter van de in 2017 opgerichte politieke partij Progresívne Slovensko. Al in de eerste stemronde op 16 maart kreeg de 45-jarige milieuactiviste met 41 procent een duidelijke voorsprong op de 52-jarige Sefcovic, die tweede werd met bijna 19 procent. Caputova is voor vijf jaar gekozen.